محمود خوشنام در مجموعه‌ی تازه‌ای از برنامه‌های رادیویی‌اش به موسیقی ملی ایران و هنرمندان برجسته در قلمرو موسیقی سنتی ایران می‌پردازد. این برنامه‌ها که چهارشنبه‌ی هر هفته از رادیو زمانه پخش می‌گردد «برجستگان سنتی» نام دارد.

موسیقی سنتی ایران کی به‌وجود آمد؟ و به‌راستی چه کسانی دستگاه‌ها و ردیف‌های موسیقی سنتی ایران را تدوین کردند و از خود برای ما به جای نهادند؟ آیا حقیقت دارد که موسیقی سنتی ایران صرفاً به اعتبار همسانی برخی گوشه‌هایش با برخی الحان باربدی در عصر ساسانیان ریشه دارد؟ تأثیر موسیقی مهاجمان عرب و ترک و مغول بر موسیقی سنتی ایران در چه حد است؟
 

در نخستین برنامه از مجموعه برنامه‌های «برجستگان سنتی» محمود خوشنام تلاش می‌کند به این پرسش‌ها پاسخ دهد. او در این برنامه ابتدا از علی اکبر خان فراهانی، پدر موسیقی سنتی ایران آغاز می‌کند. علی اکبر خان فرهانی ۱۵۰ سال پیش در دربار ناصرالدین‌شاه تار می‌نواخت و او بود که برای نخستین بار مجموعه‌ای از نغمه‌ها را گردآوری کرد و به یاری فرزندانش آن‌ها را به صورت مدون و به اصطلاح «ردیف» درآورد.

علی اکبر خان فراهانی که از او به‌عنوان قافله‌سالار موسیقی سنتی ایران یاد می‌کنند در سال ۱۲۳۶ متولد شد و در سال ۱۲۷۴ درگذشت. محمود خوشنام در نخستین برنامه از مجموعه برنامه‌های «برجستگان سنتی» به شرح حال و دستاوردهای علی اکبر خان فراهانی می‌پردازد. این برنامه را که با نغمه‌های دل‌انگیزی از سه‌تار همراه است می‌توانید از طریق فایل صوتی بشنوید.
 

در همین زمینه:

::مجموعه برنامه های برجستگان سنتی از محمود خوشنام در رادیو زمانه::