شماری از نمايندگان مجلس ايران می‌گويند محمد علی‌آبادی، سرپرست وزارت نفت، شانسی برای کسب رأی عتماد از مجلس «ندارد.»

صمد فدايی يکی از نمايندگان مجلس به تارنمای خانه ملت گفته است: «برای وزارت‌خانه‌ای که با اقتصاد و مناسبات بين‌المللی کشور رابطه مستقيم دارد، قطعاً بايد وزيری با توان بالا معرفی شود.»

وی افزوده: «علی‌آبادی پيش از اين از سوی رئيس‌جمهوری برای وزارت نيرو معرفی شده بود که نتوانست از مجلس رأی اعتماد بگيرد (و) بعيد می‌دانم شانسی برای تصدی وزارت داشته باشد.»

محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران پس از برکناری مسعود میرکاظمی از وزارت نفت، ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ در حکمی محمد علی‌آبادی را به‌عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی کرد.

نادر قاضی‌پور يکی ديگر از نمايندگان مجلس گفته است رئيس‌جمهور بايد پيش از معرفی وزير نفت مواضع خود را درباره «جريان انحرافی» مشخص کند.

نادر قاضی‌پور: رئيس‌جمهوری در معرفی گزينه‌هايی که بعد از اين برای اداره وزارت نفت و يا وزارت‌خانه‌های ادغامی معرفی می‌کند، بايد نهايت دقت را به خرج دهد، زيرا مجلس اجازه وزير شدن به وابستگان جريان انحرافی را نخواهد داد

وی افزوده «معرفی علی‌آبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت و معرفی احتمالی او به عنوان وزير نفت، ناديده‌گرفتن متخصصان باتجربه و متعهد صنعت نفت کشور است.»

قاضی‌پور گفته است علی‌آبادی هنوز موضع خود را در برابر «جريان انحرافی» مشخص نکرده و به همين دليل «احتمال موافقت مجلس با وزير شدن او کم است.»

«جريان انحرافی» توصيفی است که اصول‌گرايان منتقد دولت درباره اسفنديار رحيم مشايی و هم‌فکران وی به کار می‌برند.

اين نماينده مجلس افزوده: «شرط مجلس برای انتخاب وزير نفت، انتخاب فردی است که در نفت تخصص داشته باشد، از فرامين رهبری در حوزه نفت تبعيت کند و با برنامه‌ای مشخص با تأکيد بر استفاده از متخصصان نفتی در صدر اين وزارت‌خانه قرار گيرد.»

به گفته وی «رئيس‌جمهوری در معرفی گزينه‌هايی که بعد از اين برای اداره وزارت نفت و يا وزارت‌خانه‌های ادغامی معرفی می‌کند، بايد نهايت دقت را به خرج دهد، زيرا مجلس اجازه وزير شدن به وابستگان جريان انحرافی را نخواهد داد.»

در همين حال مدتی پيش نيز حميدرضا کاتوزيان، رئيس کميسيون انرژی مجلس ايران، انتخاب محمد علی‌آبادی را برای سرپرستی وزارت نفت، «بدترين» انتخاب توصيف کرده بود.

کاتوزيان به خبرگزاری مهر گفته بود: «حوزه نفت و گاز يک حوزه کاملاً تخصصی است که آقای علی‌آبادی هيچ تخصص و تجربه‌ای در اين زمينه ندارد.»

به گفته کاتوزيان «علی‌آبادی شايد يک مهندس عمران خوب باشد اما نمی‌تواند سرپرست خوبی برای وزارت نفت باشد. موضوع نفت و گاز مرتبط با عمران نيست و شايد از کل فعاليت‌های نفت و گاز کمتر ازپنج درصد از فعاليت‌ها عمرانی باشد، او هيچ تجربه قبلی و مرتبط با نفت و گاز ندارد.»

وی گفته آقای ميرکاظمی اگر با ورود به حوزه نفت و گاز از «صفر» شروع کرد و در دو سال مطالعاتی انجام داد و با «فراز و فرودهايی» که داشت، تجربياتی کسب کرد، حال آقای علی‌آبادی بايد از «زير صفر» شروع کند.

اين نماينده مجلس، انتصاب علی‌آبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت را «عقب‌گرد» توصيف کرده و افزوده با اين تصميمات وزارت نفت در «تنگنا» قرار می‌گيرد و برای کشور «خطر» ايجاد می‌شود.

محمد علی‌آبادی در شهريورماه ۱۳۸۸ به‌عنوان وزير پيشنهادی کابينه دهم برای وزارت نيرو به مجلس معرفی شد اما مجلس به وی رأی اعتماد نداد.

علی‌آبادی در زمانی که احمدی‌نژاد، شهردار تهران بود، معاون فنی و عمرانی وی بود.

وی در دولت نهم نيز به سمت معاون احمدی‌نژاد و رئيس سازمان تربيت بدنی منصوب شده بود و رياست کميته ملی المپيک را نيز بر عهده داشته است.

همچنین پيش‌تر سرتيپ رستم قاسمی، رئيس قرارگاه خاتم‌الانبيا گفته بود محمود احمدی‌نژاد به وی پيشنهاد کرده تا بپذيرد به عنوان گزينه وزير نفت به مجلس معرفی شود.

قاسمی در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) گفته بود در حال بررسی پيشنهاد احمدی‌نژاد است.

قرارگاه خاتم‌الانبيا که وابسته به سپاه پاسداران است، از پيمانکاران «طرح‌های بزرگ صنعتی راه‌سازی، احداث راه‌آهن و صنايع نفت، گاز و پتروشيمی» در ايران است.