حسن روحانی، رئیس جمهوری و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به خبر سرقت علمی او در رساله دانشگاهی‌اش مدرک دکتری خود را معتبر خواند.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روحانی شامگاه گذشته هنگام ترک صدا و سیما در پاسخ به پرسش خبرنگار باشگاه جوان درباره اصالت مدرک دکترایش گفت:

 “من زمین ندادم که مدرک بگیرم. من مدرک دکتری خودم را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی گرفتم.”

محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و یکی از دو نامزد تشکل اصول‌گرایان موسوم به “جمنا” در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران هم ادعا می‌کند که دکترایش را در زمینه جغرافیای سیاسی گرفته است. در ماه‌های گذشته خبرهایی مبنی بر واگذاری ده‌ها هزار متر از زمین‌های شهرداری به افزاد نزدیک به قالیباف از جمله به همسر او در پوشش یک بنیاد خیریه منتشر شده بود. معلوم نیست که کنایه روحانی به تاخت زدن مدرک دکترا در برابر زمین تا چه اندازه متوجه رقیب انتخاباتی اوست.

حسن روحانی در دانشگاه کلدونین گلاسگو تحصیل کرده و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را به ترتیب در سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۹ به‌دست آورده است.

او رساله دکترایش را در سال ۱۹۹۸ به دانشگاه کلدونین گلاسکو در بریتانیا تسلیم کرده است.

پیش از این کیوان ابراهیمی، دانشجوی دکترای دانشگاه آیوا در آمریکا همراه با گروهی دیگر از دانشجویان اصالت رساله دکترای حسن روحانی را بررسی کرده و گزارشی از تقلب‌ و رونویسی‌های روحانی را در اختیار خبرگزاری‌های داخلی گذاشته بود. بر اساس این گزارش ۸۲ درصد فصل چهارم رساله دکترای روحانی سرقت علمی از کتاب “حکم ثانوی در تشریع اسلامی”، نوشته علی‌اکبر کلانتری، نماینده مجلس خبرگان بوده است. او گزارش داده که علاوه بر این در ۱۳ مورد دیگر هم شبهاتی در رساله دکترای حسن روحانی وجود دارد.

علی اکبر کلانتری در واکنش به گزارش کیوان ابراهیمی درباره اصالت مدرک دکترای حسن روحانی، به محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نامه‌ای نوشت و خواهان رسیدگی به این موضوع شد:

«این عمل [رونویسی روحانی از کتاب کلانتری] در تنافی آشکار با موازین اخلاقی، ‌شرعی، حقوقی و علمی است. از آن کمیسیون محترم تقاضا می‌شود با پیگیری عاجل این موضوع و بررسی دقیق آن، موجبات احقاق حق این جانب را فراهم آورد.»

علی اکبر کلانتری در «حکم ثانوی در تشریع اسلامی» تلاش می‌کند مفهوم «مصلحت» در نظریه ولایت فقیه را شرح دهد. نویسنده کتاب این نظر را رد می‌کند که پذیرش عنصر مصلحت (utility)،‌ در اندیشه ولایت فقیه، مستلزم افتراق ساختاری میان دو نهاد دین و دولت است و در نتیجه، این امر منتهی به سکولاریزم می‌شود.

پروفسور سید حسن امین، استاد سابق دانشگاه کلدونین گلاسکو و استاد راهنمای حسن روحانی در این دانشگاه اعلام کرده بود که سرقت علمی و رونویسی از آثار دیگران به رساله دکترای روحانی صحت ندارد.

بیشتر بخوانید: