شاهدان عينی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند نيروهای امنيتی ايران روز شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۰ برای پراکندهکردن معترضان به مرگ هاله سحابی، «تير هوايی» شليک کردهاند.
اين خبرگزاری افزوده نيروهای امنيتی، با تيراندازی هوايی و باتوم به معترضانی که مقابل حسينيه ارشاد در تهران تجمع کرده بودند، حمله کرده و ۱۵ نفر را نيز بازداشت کردهاند.
خبرگزاری فرانسه همچنين نوشته است به دليل اينکه خبرنگاران خارجی از پوشش اعتراضات در ايران منع شدهاند، به طور مستقيم قادر به تأييد اين اطلاعات نيست.
تارنمای کلمه نيز گزارش داده است کسانی که شنبه قصد شرکت در مراسم بزرگداشت هاله سحابی را داشتند، مورد «ضرب و شتم» قرار گرفتند.
هاله سحابی دختر عزتالله سحابی صبح روز چهارشنبه ۱۱ خرداد سال جاری و در مراسم خاکسپاری پدرش پس از درگيری با نيروهای «لباس شخصی» درگذشت.
تارنمای کلمه گزارش داده است کسانی که قصد شرکت در مراسم بزرگداشت هاله سحابی را داشتند، مورد «ضرب و شتم» قرار گرفتند
مأموران امنيتی پس از مرگ هاله سحابی، او را شامگاه چهارشنبه در لواسان دفن کردند.
منابع دولتی ايران علت مرگ خانم سحابی را «ايست قلبی» اعلام کردهاند اما برخی از بستگان وی میگويند مرگ هاله سحابی بر اثر «ضرب و شتم» نيروهای امنيتی بوده است.
يحی شامخی فرزند هاله سحابی هفته گذشته به تارنمای جنبش راه سبز (جرس) گفت پزشکان «معتمد» خانواده سحابی علت مرگ مادرش را «ايست قلبی» اعلام کردهاند.
اما شورای فعالان ملی ـ مذهبی در بيانيهای خواهان تشکيل دادگاهی عادلانه، علنی و با حضور هیأت منصفه، برای رسيدگی و پيگرد عوامل و آمرين «جنايت هولناک عليه هاله سحابی» شدند.
در اين بيانيه آمده يکی از نيروهای لباس شخصی به پهلوی هاله ضربه زده است.
مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نيز روز چهارشنبه ۱۱ خرداد خواهان تحقيق حکومت ايران درباره مرگ هاله سحابی شد.
مخالفان حکومت ايران از مرگ خانم سحابی به عنوان «شهادت» نام میبرند و مقامات ارشد جمهوری اسلامی را «مسئول» اين اتفاق میدانند.
محمد خاتمی، رئيسجمهوری پيشين ايران نيز طی پيامی، «درگذشت تأسفبرانگيز» هاله سحابی را «مصيبت مضاعفی» برای خانواده سحابی توصيف کرد.
همچنين شورای هماهنگی راه سبز اميد، نزديک به ميرحسين موسوی، از رهبران مخالفان دولت ايران که هماکنون در بازداشت خانگی بهسر میبرد؛ در بيانيهای خواهان تشکيل کميته حقيقتياب در رابطه با چگونگی مرگ هاله سحابی شد.
اين شورا که مرگ هاله سحابی را «جنايت جديد تماميتخواهان» توصيف کرده، گفته است «خواهان تشکيل کميته مستقل و قابل اعتماد حقيقتياب برای پيگيری عاملان جنايت اخير، در هر سطح و مقام است.»
هاله سحابی در جريان رويدادهای دهمين دوره رياست جمهوری در روز ۱۴ مردادماه ۸۸ در ميدان بهارستان و در تجمعی که در مخالفت با برگزاری مراسم تحليف محمود احمدینژاد در خيابانهای اطراف مجلس، برگزار شده بود، بازداشت شد.
هاله سحابی پس از مدتی بازداشت، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اقدام عليه امنيت ملی» به تحمل دو سال زندان و پرداخت جريمه نقدی محکوم شد. وی ۱۱ ارديبهشت سال جاری به مرخصی آمده بود.
دیروز 14 خرداد من هم در دور و بر حسینیه ارشاد بودم. نیروهای ولایت عضما (یا نمی دانم عظمی یا چیزی دراین حدود) در خیابان های پیرامون حسینیه ارشاد و میدان مادر اردو زده بودند. انواع نیروها از لباس شخصی و نظامی و بیسیم به دست و … با اتوبوس و مینی بوس و موتور منطقه را اشغال کرده بودند و آماده جانفشانی برای ولی امر مسلمین جهان بودند تا مردم را سرکوب کنند جلوی سوگواری برای مهندس سحابی و هاله بگیرند. خیابانها پر بود از خودروهایی که به این سو آمده بودند و گاهی صدای بوق اعتراض هم شنیده میشد. مردم سوگوارند. به خدا این روزها چشمان من هم اشکباراست. جای هزار افسوس است که مهندس سحابی ازدست رفت و این مصیبت با کشته شدن هاله سوزناک تر شد. ولی باید انصاف داد که پخش کسترده فرمایش های گهربار ولی آقا ( ولی امر مسلمین جهان ) در باره له نکردن مخالفان و … مایه شگفتی و خنده همه شد. دل داغ دارد و ازچشم اشک می آید و برلب از حرفهای ولی امر خنذه! ازاین نظر فضای ایران چیزی مانند کمدی درام شد. گویا آن زمان که شرف تقسیم میکردند «ولی اقا» و طرفداران و دوروبری هایش دنبال وقاحت بودند. مخلص شما : شهروند درجه سه از شهر تهران، پایمنبر جمهوری اسلامی
کاربر مهمان / 05 June 2011