تا پایان دوران نازیسم برونهیلده پومزل بهعنوان منشی برای یوزف گوبلز، وزیر تبلیغات آلمان هیتلری کار میکرد. او میگفت از هولوکاست اطلاعی نداشته است. پومزل در سن ۱۰۶ سالگی درگذشت.
به گزارش آسوشیتدپرس برونهیلده پومزل در یک خانه سالمندان واقع در مونیخ درگذشت.
پومزل از سال ۱۹۴۲ تا پایان حکومت نازی در آلمان در «وزارت تنویر افکار عمومی و تبلیغات رایش سوم» به عنوان یکی از شش زن منشی گوبلز کار کرد.
بهگفته روزنامه «زوددویچه تسایتونگ» پومزل به «نزدیکترین افراد دایره مبلغان اطراف هیتلر» تعلق داشت.
از زندگی او مستندی با نام «یک زندگی آلمانی» به کارگردانی کریستیان کرونِس در سال ۲۰۱۱ ساخته شد. این فیلمساز نیز مرگ پومزل را تأیید کرد.
برونهیلده پومزل در این فیلم مستند مدعی شده بود که از کشتار شش میلیون یهودی در جریان جنگ جهانی دوم هیچ اطلاعی نداشت. او گفته بود: «از هیچ چیز خبر نداشتیم، همه چیز پنهان میشد و این پنهانکاری عمل میکرد.»
او در بخش دیگری از فیلم افزوده بود: «من خیلی بزدل هستم، نمیتوانستم مقاومتی بکنم.»
پومزل در سال ۱۹۳۳ به حزب ناسیونالسوسیالیست کارگران آلمان پیوست. پس از جنگ جهانی دوم شش سال در دست اتحاد شوروی سابق زندانی بود. سپس در رادیو جنوب غرب آلمان آغاز به کار کرد و بعدها منشی اصلی لوتار هارتمن، اولین هماهنگکننده شبکه ARD آلمان شد.
گوشههایی از مستند کریستیان کرونِس درباره زندگی برونهیلده پومزل:
ضمن تشکر از گردانندگان سایت رادیو زمانه، که به حق یکی از معدود سایتهای خبررسانی است که بی طرفی را در انتشار اخبار و کامنتهای کاربران رعایت می کند، لازم دیدم انتقادی از رسانه های داخلی و همچنین رادیو زمانه داشته باشم.
چند روزی است که صفحات فیس بوک و بعضی وبسایتهای کم بازدید پر شده اند از عکسها و فیلمهای هموطنانمان که در کوهستانهای غرب کشور برای یافتن لقمه ای نان کشته شده اند.
هزاران نفر برای یافتن آنها راهی کوهستان شده اند، ولی دریغ از انتشار یک خبر یا عکس در رسانه های معتبر.
ما به تجربه این 38 سال دریافتیم که وقتی ظلمی به بخشی از کشور و هموطنانمان شد و سکوت کردیم، پس از چند سال تبعات آن در تهران دامنگیرمان شد. نمونه های بسیاری وجود دارد: برای مثال تجاوز در زندانها در ابتدا برای زندانیان غیر شیعه اجرا می شد، کم کم در کهریزک و دیگر زندانهای مرکزی صدایش درآمد.
علی ایحال غرض از تسدیع اوقات این بود که ما در رسانه خود جا برای انتشار خبر درگذشت منشی یوزف گوبلز در ۱۰۶ سالگی داریم ولی برای هموطنان غرب کشور که هر روز تعدادی جوان 20 تا 30 ساله برای تهیه لقمه ای نان کشته می شوند را نداریم.
اگر رژیم اسلامی با بی عدالتی و خیانت هر روز در فکر شقه کردن کشور عزیزمان است، حداقل ما با انتشار این اخبار هموطنانمان را از شمال و جنوب در آغوش بکشیم و بگوییم “چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار”.
با تشکر.
ایرانی / 30 January 2017
ضمن پوزش از دست اندر کاران سایت محبوب رایو زمانه، متوجه شدم که خبر مربوط به کولبران را قبلا منتشر کرده اید.
ایرانی / 30 January 2017