یک مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران میگوید که بیش از ۶ میلیون خانوار تحت پوشش بسته حمایت غذایی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران – ایرنا- عبدالرحیم تاجالدین مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد خانوارهای تحت پوشش بسته حمایت غذایی در سال ۹۵ را ۶ میلیون و ۲۴۰ هزار خانوار اعلام کرد.
او گفت که این خانوارها در سالجاری دو مرحله سبد غذایی دریافت کردهاند. دولت حسن روحانی پس از شکست مرحله نخست توزیع سبد کالا از نیمه دوم سال ۹۳ اعلام کرد که به منظور توزیع هدفمند سبد حمایتی، تنها خانوارهای کم درآمد مشمول این طرح خواهند شد.
به گفته تاجالدین دولت از ابتدای سال ۹۳ تا زمستان امسال هفت مرحله سبد کالایی توزیع کرده است.
او گفت که اولویت دولت در توزیع سبد کالا «مستمریبگیران کمیته امداد، سازمان بهزیستی و برخی اقشار خاص» هستند.
به گفته تاجالدین توزیع بسته حمایت غذایی در دو سال گذشته روند کاهشی داشته است. او میزان توزیع سبد غذایی در سال ۹۳ را ۹ میلیون و ۳۱۸ هزار ۳۲۴ خانوار و در سال ۹۴ حدود ۷ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۲۷۵ خانوار اعلام کرد.
این مقام مسئول «بهبود وضعیت تغذیه در ایران» دانست و گفت که وضعیت ایران در منطقه یک پله ارتقاء یافته است.
روند افزایشی نرخ تورم مواد غذایی و آشامیدنی در ایران تاثیر مستقیم بر کاهش میزان مصرف خانوارها داشته است. براساس گزارش منابع دولتی سبد کالای خانوارها در دو سال گذشته حداقل هشت درصد کوچکتر شده است.
بر پایه گزارش بانک مرکزی تنها در یک سال گذشته قیمت ۱۰ گروه کالایی مواد خوراکی و آشامیدنی گرانتر شده است. افزایش قیمت برنج (۴۵.۷)، گوشت مرغ (۳۰.۴) و گوشت قرمز (۱۵.۷) درصد به نسبت سایر کالاها چشمگیرتر بوده است.
رسول دیناورند رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان ایران ۱۰ دی امسال گفته بود که ۴ میلیون نفر از جمعیت ایران مواد غذایی به اندازه کافی دریافت نمیکنند.
کارشناسان مستقل و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این آمار را غیرواقعی میدانند. حسینعلی شهریاری نماینده زاهدن در مجلس گفته است که حداقل ۲۰ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق قرار دارد.
روزنامه اعتماد یکم دی امسال با بررسی هزینه و درآمد خانوارها جمعیت فقیر را حدود ۵۰.۱ درصد جمعیت ایران برآورد و گزارش کرد که ۱۳ میلیون و ۳۴۷ هزار نفر از این جمعیت «توانایی تامین نیازهای ضروری روزانهشان را ندارند».
حداقل در ایران 60 میلیون فقیر و نیازمند کمک چند برابر بیشتر از این چندغاز یارانه 45 هزار تومانی هستند.
با احتساب تخمینی فقط جمعیت 10 میلیونی بیکار و12 میلیونی کارگر که قادر تامین خانواده شان نیستند، می تواند تخمین زد بیش از 60 ملیون نفر است!
البته رانت های نفت و اقتصاد 80 درصدی حکومتی، دغدغه های حکومت کم کرده برای گذران اموراتش! ولی خود حکومت هم ضربه می خورد از این کشورداری که صرفا اموراتش می گذارد.
دشمن تراشی هاف تنش افریین ها در سیات خارجی، همراه ماکارمدی و فساد حکومتی ها، این کشور را از اقتصاد قوی که مستعدش هست محروم کرده است.
کاهش قدرت رخید مردم، حتی سرمایه داری حکومتی را بامشکل روبرو کرده، چرا فقر گسرده و فزاینده، بازار مصرف ایران کوچک کرده است و در نتیجه درامد و سود حکومتی ها پایین اورده است!
علی رغم اینکه قیمت های برخی محصولات غذایی در ایران پایین است، از بس فقر وسیع و قدرت خرید اکثریت مردم پایین است، نمی توانند حتی غذای مورد نیازشان بخرند!
سوءتغذیه در ایران،چه اضافه وزن و چه کمبود، هر دو عمدتا ناشی از فقر و قدرت خرید پایین است. چرا که مردم بیشتر نان و شکر ور وغن برای تامین کالری استفاده می کنند و تنوع غذایی پایین دارند/ مصرف بالای نمک و نوشابه هم به خاطر فقر است چون تنوع چاشنی ندارند/ میوه و سبزی جات کم مصرف می کنند!، در نتیجه موجب انباشت چربی می شود! این از ثروت نیست اضافه وزن و بلکه از فقر است. امروزه هرکی در ایران چاق هست به معنی پولدار بودن نیست!
به اذعان خود حکومتی ها، فقر و فساد حکومتی، آخر سر این نظام را فرومی پاشاند!
شصتی / 17 January 2017