سخنگوی قوه قضائیه ایران از احضار و بازداشت برخی از مدیران دستگاههای مختلف در رابطه با پرونده بابک زنجانی خبر داد.
غلامحسین محسنیاژهای سخنگوی قوه قضائیه ایران یکشنبه ۱۹ دی گفت که برای حسین فریدون برادر رئیس جمهوری پرونده قضائی تشکیل شده است.
به گفته او این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است. غلامحسین اژهای گفت که از بیان جزئیات پرونده برادر رئیس جمهوری معذور است.
حسین فریدون از سوی منتقدان دولت حسن روحانی به فساد اقتصادی متهم شده است. همزمان با افشای فیشهای حقوقی مدیران ارشد دولتی، نام برادر رئیس جمهوری به عنوان یکی از متهمان این پرونده نام برده شد.
سخنگوی دستگاه قضائی ایران پیش از این گفته بود که قوه قضائیه با انتصاب برخی از مدیران بانکی مخالف بوده اما با فشار نزدیکان رئیس دولت این افراد منصوب شدند.
فریدون در واکنش به این اظهارات نقش داشتن در انتصاب مدیران بانکی را تکذیب کرد.
نزاع کلامی رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهوری ایران بر سر پرونده بابک زنجانی بار دیگر بحث بر سر فساد اقتصادی حسین فریدون را دامن زد.
هر یک از مسئولان دو دستگاه یکدیگر را به ایجاد ممانعت از رسیدگی کامل به این پرونده متهم میکنند.
محسنیاژهای در کنفرانس خبری هفتگی خود گفت که در ارتباط با پرونده بابک زنجانی ۲۰۰ نفر احضار و تحت تحقیق قرار گرفتهاند.
او نامی از این افراد نبرد اما گفت که مدیرعامل شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو) بازداشت شده است. پیش از این رسانههای خبری از احتمال بازداشت سیفالله جشنساز مدیرعامل سابق بازرگانی نفت ایران خبر داده بودند.
به گفته محسنیاژهای ۴ وزیر دولت احمدینژاد هم در رابطه با بابک زنجانی «مورد سوال جدی قرار گرفتند». او گفت که رئیس کل سابق بانک مرکزی هم مورد تحقیق قرار گرفته است.
برپایه اسناد منتشر شده وزرای اقتصاد، نفت، اطلاعات و رئیس کل بانک مرکزی از حامیان فعالیت بابک زنجانی در خرید و فروش نفت بودهاند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت که ۳۰ مدیر دولتی در ردهها و دستگاههای مختلف بازجویی و ۱۲ نفر بازداشت شدند. او نام هیچ یک از این افراد را افشاء نکرد.
بیشتر بخوانید: مجموعه گزارشهای رادیو زمانه در باره پرونده بابک زنجانی
بازداشت دو متهم صندوق ذخیره فرهنگیان
صندوق ذخیره فرهنگیان دومین پرونده فساد اقتصادی بود که به گفته معاون اول قوه قضائیه دو متهم دیگر آن بازداشت شدند. او نامی از این دو متهم نبرد.
به گفته محسنیاژهای این دو متهم در مجموع ۱۶۰۰ میلیارد تومان به بانک سرمایه بدهکارند.
فساد اقتصادی در صندوق ذخیره فرهنگیان یکی دیگر از کشمکشهای قوای مجریه و قضائیه ایران است. دولت حسن روحانی فساد مالی ۸ هزار میلیارد تومانی در این صندوق را مربوط به دولت پیش از خود میداند.
سخنگوی قوه قضائیه اما غیرمستقیم دولت کنونی را متهم این پرونده دانست. او گفت که معوقان بانکی این پرونده «جدید اتفاق افتاده است».
فساد مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان به برکناری وزیر آموزش و پرورش و بازداشت مدیرعامل صندوق شد.
محسنی اژهای همچنین خبر تحقیق از صفدر حسینی رئیس سابق هیئت عامل صندوق توسعه ملی را تائید کرد. حسینی مدت کوتاهی پس از افشای دستمزد بالایش از سمت خود برکنار شد.
سخنگوی قوه قضائیه با تائید خبر احضار و تحقیق از مدیران دولتی گفت که تا به حال کسی در ارتباط با این پرونده بازداشت نشده است.
مقامهای قضائی ایران پیش از این دولت را به کوتاهی در ارائه گزارش بررسی فیشهای حقوقی به قوه قضائیه متهم کردهاند.
سخنگوی دولت اما این اتهام را بیاساس دانسته و گفته است که دولت دراقدامات لازم را انجام داده است. به گفته نوبخت ۱۳ مدیر دولتی در ارتباط با این مسئله برکنار شدند.