حجت‌الاسلام احمد علم‌الهدی گفت حصر خانگی موسوی و کروبی برای حفظ جان خودشان است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) امام جمعه مشهد در خطبه‌های نماز جمعه اين شهر دليل بازداشت ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان حکومت را قطع رابطه آنان با آمريکا دانست.

وی گفت: «آنان را حصر خانگی کردند تا بيشتر از اين برای آمريکا مزدوری و نوکری نکنند.»
 

حجت‌الاسلام علم‌الهدی افزود: «اين حصر خانگی زندان نيست بلکه برای قطع رابطه با آمريکا و حفظ جان خودشان است. چون ممکن است مردم به‌پا خاسته آن‌ها را تکه تکه کنند يا منافقانی که سناريو شهيدسازی ايجاد کردند، اين دو نفر را بکشند و به عنوان شهيد بر دست بگيرند.»

شامگاه دوشنبه نهم اسفند در خبری اعلام شد که موسوی و کروبی به همراه همسران‌شان به زندان حشمتيه تهران منتقل شده‌اند.

خانواده و فرزندان اين دو رهبر مخالفان دولت می‌گويند همه شواهد نشان از بازداشت آن‌ها دارد و موسوی و کروبی در خانه‌هايشان نيستند.

با اين حال عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران گفته است شايعات درباره انتقال موسوی و کروبی به زندان «کاملاً خلاف واقع» است.

غلام‌حسين محسنی اژه‌ای، دادستان کل ايران و سخنگوی قوه قضائيه نيز خبر انتقال موسوی و کروبی و همسران‌شان را به زندان نظامی حشمتيه تکذيب کرد و علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی مجلس ايران نيز گفت آن‌ها بازداشت نيستند و دارای اسکورت هستند.
 

همچنين رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران بازداشت موسوی و کروبی را مسأله داخلی ايران دانست و گفت کشورهای خارجی حق دخالت در آن را ندارند.

امام جمعه مشهد در مورد راه‌پيمايی مخالفان حکومت که در روز ۲۵ بهمن‌ماه به دعوت موسوی و کروبی انجام شد گفت: «هفت ساعت بعد از کناره‌گيری حسنی مبارک، اوباما به ستاد مطبوعاتی کاخ سفيد دستور داد که موسوی و کروبی دستور فتنه ۲۵ بهمن را بدهند. اگر امام کسی که خود را نخست وزيرش می‌داند، بازخواست کند چه جوابی دارد که بدهد؟»

وی افزود: «جاسوسی شفاف‌تر و واضح‌تر از اين نمی‌تواند باشد، اين‌ها بايد محاکمه شده و به جزای اعمال‌شان برسند.»

از سوی ديگر علی‌اکبر ولايتی، وزير امور خارجه ايران از سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ خورشيدی و مشاور امور بين‌الملل آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران در گفت‌وگويی با خبرگزاری فارس گفت: «خواص در شرايطی که فتنه‌گران و مخصوصاً آن دو نفر ماهيت اصلی خود را کاملأ نمايان کرده‌اند، بايد در مقابل آن‌ها موضع‌گيری کنند.»

مشاور رهبر جمهوری اسلامی گفت: «هر کسی که در اين کشور به‌عنوان ايرانی و اتباع ايران زندگی می‌کند، وظيفه دينی و ملی دارد که در برابر هر خطری که تماميت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی را تهديد می‌کند، بايستد.»

مقامات ايران اعتراضات پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران را «فتنه» و معترضان به نتايج آن را «فتنه‌گر» می‌خوانند.