خبر تنبیه بدنی و سوزاندن دست یک دانشآموز مقطع اول ابتدایی توسط معلماش در روستای «شوتاور» در بخش چاروسای شهرستان کهگیلویه توسط عدل هاشمیپور، نماینده این منطقه در مجلس تأیید شد.
به گزارش روزنامه قانون بر اساس خبرهایی که از این رویداد در رسانهها منتشر شد، خانواده دانشآموز تنبيهشده از اقدام فیزیکی معلم مدرسه برای سوزاندن دست فرزندشان گفتند و این موضوع را عمدی دانستند.
نیما اکرمی، دانشآموز تنبیهشده در اینباره به رسانههای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: «معلممان تمام همکلاسیهایم را کتک زد و بعد نوبت به من که رسید، ابتدا کتک زد و بعد با گذاشتن خطکش آهنی روی بخاری نفتی آن را روی دستم گذاشت و میگفت نباید خطکش را برداری.»
او افزود: «[خطکش را] تا مدت سه تا چهار دقیقه بر روی دستم نگه داشتم. هر چه به او التماس کردم که خطکش را بردارم، ولی نگذاشت.»
نیما اکرمی گفت دستش بر اثر این تبیه سوخته است و توانایی برداشتن جسمی را ندارد.
این درحالی است که کامران ارزشخواه، معلم این دانشآموز این حادثه را ناشی از داغ شدن خطکش فلزی کنار بخاری و دست زدن سهوی دانشآموز به آن عنوان کرد.
اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه بویراحمد اکنون در حال پیگیری این مسئله است گویا به خاطر ادعای معلم مبنی بر تنبيه نكردن و حرفهای دانشآموز مبنی بر تنبيه شدن، كشف حقيقت برايشان سخت است.
به گفته این سازمان بر اساس تحقیقات اولیه، «سهلانگاری در کلاس درس» صورت گرفته و موضوع با جدیت در حال پیگیری است.
هاشمیپور در پی این حادثه در نامهای که خطاب به مدير آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد نوشته است، از اینکه رابطه معلم و دانشآموز آن هم کلاس اول ابتدایی را ترس، ارعاب و تنبیه با خطکش داغ رقم میزند، ابراز تأسف کرده است.
سال ۹۳ وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود «تنبیه بدنی از نظر مقررات و قوانین آموزش و پرورش ممنوع و انجام آن جرم است و با مرتکبین تنبیه بدنی براساس قوانین و آییننامههای مصوب برخورد جدی شده و میشود».
با وجود این، کماکان در برخی از مدارس دانشآموزان توسط معلمان تنبیه میشوند. آبانماه سال جاری مشت یک معلم در هنرستانی در استان فارس دانشآموزی را روانه بیمارستان کرد.
در ماه گذشته از مختارآباد در استان کرمان هم خبر رسیده بود که چندین دانشآموز به دلیل ناتوانی خانوادههایشان از پرداخت مبلغی به عنوان کمک به مدرسه، شلاق خوردهاند. مسئولان محلی این ماجرا را تکذیب کردند و در مقابل ویدئویی که در آن یک دانشآموز ماجرای کتک خوردنشان را روایت میکرد، ویدئویی منتشر شد که از فردی به عنوان عامل محرک طرح این صحبتها نام برده میشود: تکذیب شلاق خوردن دانشآموزان؛ آیا تهدیدی در کار است؟
مجموعه این موارد میتواند نشان دهنده این موضوع باشد که با وجود حساس شدن جامعه نسبت به مسئله تنبیه بدنی و با وجود آنکه آموزش و پرورش هم میگوید درباره این مسئله حساس است و با خاطیان برخورد میکند، هنوز هم تنبیه بدنی دستکم در مناطق دورتر از پایتخت یا شهرهای بزرگ رواج دارد.
آموزش و پرورش ایران تنبیه بدنی را ممنوع اعلام کرد
متاسفانه اخبار ناجوری که از کهگیلویه می رسد مبتنی بر واقعیات فرهنگی و اجتماعی تلخی است که در مردمان آن خطه حاکمند. این نوک کوه یخ است. جامعه شناسان باید راه حل هایی برای اصلاح وضع آن استان ارایه کنند.
صمد / 03 January 2017
معلمی ک دانش آموز7ساله ابتدایی را تنبیه کرده ودستش رو سوزانده باید از شغل معلمی برکنارش کرد چرا که معلمی شغل انبیاست آیا انبیاءماچنین رفتاروحشیانه ای داشتند…معلمی ک میگوید دانش آموز دروغ گفته ک معلم تنبیهش کرده روباید از معلمی برکنارشود چراکه دانش آموز7ساله هرگز دروغ گفتن رو دراین موارد رو نمیداند وتمامی حرفهایش صحت کامل دارد…هرمعلمی ک تنبیه فیزیکی میکند رو باید از معلمی برکنارشود…اگر. اداره آموزش وپرورش کوتاهی کند دین بزرگی بر گردنش خواهد بود…انشالله ک باچنین معلم هایی برخورد قاتع وشدید صورت گیرد
امیردهقان / 03 January 2017
امیدوارم ک خداوندمتعال خودش حق دانش آموزانی ک مورد تنبیه بدنی ازسوی معلم های بیوجدان قرار میگیرند را بگیرد خدا خودش جای حقه…انشالله اینجور معلم های مورد خشم وغضب خداوند بزرگ ومتعال قرار بگیرند
امیردهقان / 03 January 2017