مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران اعلام کرد که موضوع ممنوع‌التصویری محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین در حیطه اختیارات وزارت دادگستری نیست.

محمد خاتمی دو سال است که در رسانه‌های ایران ممنوع‌التصویر است.
محمد خاتمی دو سال است که در رسانه‌های ایران ممنوع‌التصویر است.

به‌‌گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، پورمحمدی روز جمعه ۱۹ آذر گفت یکی از نمایندگان فراکسیون امید مجلس درباره برخورد نهادهای قضایی با نشریات دانشجویی به‌دلیل نام بردن از محمد خاتمی از او سئوال کرده و او در پاسخ به این نماینده گفته است: «این موضوع در حیطه اختیارات وزارت دادگستری نیست و سخنگوی دولت و قوه قضائیه در این رابطه توضیح داده‌اند.»

دانشجویان فعال در نشریات دانشجویی پیش از این گفته بودند که اگر نام محمد خاتمی را در نشریه خود منتشر کنند، این مسئله موجب آزار و اذیت آن‌ها می‌شود و این فعالان را در خیابان بازداشت می‌کنند و پس از آن نیز برای آزادی نیاز به وثیقه‌های سنگین است.

نخستین بار عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران سال ۱۳۹۳ در جلسه‌ای با مدیران مسئول شماری از روزنامه‌ها اعلام کرده بود که رسانه‌ها حق ندارند خبر و تصویر محمد خاتمی را منتشر کنند.

در بهمن‌ماه همان سال غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرد که انتشار خبر و عکس محمد خاتمی در رسانه‌ها بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده است اما حسن روحانی در مقام رئیس شورای عالی امنیت ملی از وجود چنین مصوبه‌ای ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت «اگر چنین مصوبه‌ای هم موجود باشد، غیرقانونی است». چند تن از مقامات دولتی و حکومتی از جمله سخنگوی دولت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سخنگوی وزارت ارشاد، محمود دعایی، مدیر روزنامه اطلاعات و علی مطهری، نماینده مجلس نیز از این تصمیم دستگاه قضایی انتقاد کرده‌اند.

مصطفی پورمحمدی به نمایندگان مجلس گفته است که می‌توانند موضوع ممنوع‌التصویری خاتمی را از مجاری قانونی مربوطه پیگیری کنند.

محمد خاتمی در واکنش به ممنوع‌التصویر شدنش گفته بود: «خودشان هم می‌دانند که این حرف پایه و اساسی ندارد.»

بیشتر بخوانید: