صدها هزار نفر از مخالفان حسنی مبارک، رئیسجمهور مصر امروز سهشنبه ۱۲ بهمن ۸۹ (اول فوريه ۲۰۱۱) در ميدان تحرير قاهره تجمع کردند.
تلویزیون الجزیره آمار معترضان در میدان تحریر قاهره را افزون بر یک میلیون نفر اعلام کرده است.
در همين حال بر اساس گزارشها امروز هزاران نفر از هواداران مبارک نيز در برابر ساختمان تلويزيون دولتی اين کشور در حمايت از وی تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری العربيه، محمد البرادعی، دبيرکل پيشين آژانس بينالمللی انرژی اتمی که از مخالفان دولت مصر است، گفت اگر حسنی مبارک امروز پيام «تظاهرات مليونی» را دريافت نکند، معترضان روز جمعه تظاهراتی تحت عنوان «برکناری مبارک» سازماندهی میکنند.
مخالفان دولت مبارک با وجود مقررات منع رفتوآمد به خيابانها آمدهاند و در ميدان تحرير قاهره تظاهرات کردهاند. تظاهراتهای ديگری نيز در شهرهای اسکندريه و سوئز بر پا شده است.
بنا به گزارش خبرگزاریها در تظاهرات امروز آدمکهای حسنی مبارک، رئيسجمهور، فتحی سرور، رئيس پارلمان، احمد عز، ميلياردر مصری و شخص سوم حزب حاکم و حبيب العادلی، وزير پيشين کشور به دار آويخته شد.
مبارک تاکنون در برابر خواسته مخالفان برای کنارهگيری از قدرت مقاوت کرده اما وعده داده که اصلاحات سياسی و اقتصادی را اعمال خواهد کرد. مبارک همچنين عمرسليمان، رئيس پيشين سازمان اطلاعات مصر را به تازگی بهعنوان معاون رئيسجمهور منصوب کرده تا برای حل بحران مصر با مخالفان وارد گفتوگو شود.
اما البرادعی گفته که از سوی دولت هيچ تماسی با او گرفته نشده است.
البرادعی در گفتوگو با تلويزيون العربيه از رئيسجمهور مصر خواست برای «جلوگيری از خونريزی و کشتار» از قدرت کنار برود.
معترضان در مصر میگويند تغييراتی که حسنی مبارک در دولت ايجاد کرده، آنها را راضی نمیکند و خواهان کنارهگيری وی از قدرت هستند. ۵۰ انجیاو در مصر نيز از مبارک خواستهاند تا از قدرت کنار برود.
با وجود گستردهشدن اعتراضات برای کنار رفتن مبارک، روز گذشته کابينه جديد مصر سوگند ياد کرد.
حسنی مبارک در کابينه جديد حبيب العادلی وزير کشور را برکنار کرده است. محمود وجدی به عنوان وزير جديد کشور معرفی شده است.
اعتراضات در مصر در حالی هشتيمن روز خود را پشت سر میگذارد که بنا بر اعلام منابع بيمارستانی تاکنون دستکم ١٣٨ نفر در يک هفته گذشته کشته شدهاند.
اين در حالی است که ناوی پيلای، کميسيونر عالی حقوق بشر سازمان ملل امروز اعلام کرد گزارشهای غيررسمی نشان میدهد که تعداد کشتههای مصر از روز نخست اعتراضها تا به اين لحظه به ۳۰۰ تن رسيده است.
همچنین دولت مصر در چند روز گذشته محدوديتهای گستردهای برای جلوگيری از دسترسی کاربران به اينترنت در اين کشور اعمال کرده است. اين محدوديتها ظاهراً به منظور مقابله با فراخوانهايی است که مخالفان برای تظاهرات بر روی شبکههای اجتماعی فيسبوک و توئيتر منتشر میکنند.
به گزارش العربيه، گوگل اعلام کرده است برای دور زدن محدوديتهايی که دولت مصر برای کاربران اينترنت بهکار گرفته با همکاری توئيتر سرويس اينترنتی رايگان در اختيار مصریها قرار میدهد.