محسن کاکارش-لقمان مرادی و زانیار مرادی، دو زندانی سیاسی کرد که به اتهام «محاربه» و «مفسد فی الارض» به اعدام در ملاءعام محکوم شده‌اند، با گذشت ده‌ماه هم‌چنان ممنوع‌الملاقات هستند.اخیراً این دو زندانی سیاسی با انتشار نامه‌ای خطاب به مردم اعلام کرده‌اند که اعترافات آنان زیر شکنجه بوده و از سوی شش هفت بازجو در زندان مورد تهدید به تجاوز جنسی واقع شده‌اند.


این فعالان کرد متهم به دست داشتن در ترور سعدی، پسر امام جمعه‌ی شهر مریوان در تیرماه سال ۱۳۸۸ هستند.خانواده‌ی این دو زندانی سیاسی می‌گویند، فرزندان‌مان بی‌گناه هستند و اتهامات آنان بی‌اساس است.در این زمینه با عثمان مرادی، پدر لقمان مرادی گفت‌وگویی کرده‌ام که می‌خوانید:


آخرین خبری که از وضعیت پسرتان دارید، چیست؟

هیچ خبر خاصی از پسرم ندارم.

ماجرای دستگیری پسرتان چگونه بود؟

هجده‌ماه پیش از اداره‌ی اطلاعات زنگ زدند و به وی گفتند بازداشتت می‌کنیم. او هم جواب داد: من کاری نکرده‌ام و بی‌گناه هستم. هر موقع خواستید دستگیرم کنید. من بیماری و مشکلات کبدی دارم. لقمان بیچاره به جای من سر کار می‌رفت. هنگام بازگشت از سر کارش، وی را با خودشان بردند.بعد از چند روز گفتند در ترور پسر امام جمعه دست داشته است. این اتهامات اساسی ندارد. پسرم بی‌گناه است. لقمان سرش به کار خودش بود و به این مسائل کاری نداشت.


تاکنون با وی ملاقات داشته‌اید؟

تقریباً نه ماه پیش موقعی که در سنندج بود مادرش وی را ملاقات کرد. از آن موقع ممنوع‌الملاقات است. خودم ۱۸ماه است که پسرم را ندیده‌ام.


مسئولان زندان در خصوص ممنوع‌الملاقات بودن او چه جوابی به شما می‌دهند؟

جواب مشخصی به ما نمی‌دهند.

اجازهی تلفن چه؟

بله، لقمان به ما زنگ می‌زند و چند دفعه‌ای باهم حرف زدیم.


در مورد وضعیت جسمی و روانی خودش توضیحی به شما داد؟

آن¬طور که خودش گفت، وضعیتش خوب بود.


برای نجات پسرتان چه راه‌های قانونی‌ای در نظر دارید؟

آقای حسین پایدار وکیل مدافع وی قرار است روز یکم بهمن ماه به حکم اعدام آنها اعتراض کند و ما منتظر نتایج این اقدام خواهیم ماند.

چه در خواستی از مسئولان قضایی و نهادهای حقوق بشری دارید؟

از همه‌ی مسئولان تقاضا دارم پسرم را آزاد کنند چون بی‌گناه است و مرتکب جرمی نشده است و از نهادهای حقوق بشر و سازمان ملل می‌خواهم که در راستای نجات پسرم کوشا باشند. ما به خدا پناه می‌بریم و بیشتر از این کاری از دست‌مان بر نمی‌آید.

فرزندان ما را نکشید!
به سراغ اقبال مرادی، پدر زانیار مرادی می‌روم. وی به‌علت فعالیت‌های سیاسی ساکن کردستان عراق است و یکی از متهمان این پرونده به شمار می‌آید:
چه اطلاعی از آخرین وضعیت پسرتان دارید؟

اخیراً زانیار و لقمان مرادی نامه‌ای منتشر کرده‌اند و در این نامه گفته‌اند اعترافات ما زیر شکنجه و فشارهای زیاد بوده است.


شما با پسرتان تماس دارید؟

متاسفانه هیچ تماسی با پسرم ندارم و کماکان ممنوع‌الملاقات هستند.

شما که در کردستان عراق ساکن هستید چه کسی کارهای قانونی را پیگیری می‌کند؟

تنها پدر و مادر سالخورده‌ای دارم که کاری از دست آنان بر نمی‌آید و به شدت تحت فشار و کنترل هستند. حتی خودم در این‌جا مورد حمله‌ی نیروهای امنیتی قرار گرفتم و به شدت زخمی شدم. نیروهای اطلاعات چندین بار به من زنگ زدند و تهدیدم کرده‌اند. آنان می‌گویند اگر زانیار را آزاد کنیم چه کاری برای ما انجام می‌دهی؟

اگر شما تمایل به دریافت فایل‌های صوتی تهدیدات نیروهای امنیتی هستید، می‌توانم آنان را در اختیارتان قرار بدهم.

طی این مدتی که شما ساکن عراق هستید پسرتان با شما ارتباط داشت؟ چون یکی از اتهامات پسرتان ارتباط با شماست.

متاسفانه پسرم به اتهام ارتباط با من محکوم به اعدام شده است. زانیار طی مدتی که در مریوان بود و من ساکن کردستان عراق بودم، هیچ ارتباطی با هم نداشتیم.

قصد دارید برای نجات پسرتان چه اقدامی به عمل آورید؟

هیچ کاری از دستم برنمی‌آید. فقط از مردم آزادی‌خواه، نهادهای حقوق بشری و رسانه‌ها می‌خواهم زانیار و همه‌ی زندانیان سیاسی را که به اعدام محکوم شده‌اند فراموش نکنند و برای آزادی آنان تلاش کنند. همه‌ی زندانیان سیاسی فرزندان این آب و خاکند. نباید اعدام بشوند.پیشتر روزنامه‌ی دولتی ایران خبرداده بود، زانیار مرادی و لقمان مرادی، به اتهام «محاربه» و «افساد فی‌الارض» به اعدام در ملاء عام محکوم شدند.
بر اساس آن‌چه روزنامه‌ی «ایران» نوشته بود، این دو شهروند از اعضای حزب کومله بوده و در شامگاه ۱۴ تیر ۱۳۸۸ همراه دو پسر جوان دیگر به نام «هادی» و «عبداللـه» در کشتن پسر امام جمعه‌ی مریوان دست داشته‌اند.پرس‌تی‌وی، شبکه‌ی برون مرزی جمهوری اسلامی اعلام کرده بود، این دو زندانی سیاسی طی دوسال گذشته، مرتکب پنج ترور شده‌اند.

اعتصاب حبیب‌الله گلپری‌پور

فشار بر این دو زندانی سیاسی در حالی است که حبیب‌الله گلپری‌پور دیگر زندانی محکوم به اعدام، با گذشت ۱۷روز هم‌چنان در اعتصاب غذا به سر می‌برد.کلثوم تاری مرادی، مادر این زندانی سیاسی در رابطه با اعتصاب پسرش به زمانه گفت: «دو هفته پیش پسرم را دیدم حالش خوب نبود و از آن موقع هیچ خبری از وی نداشتیم تا روز یکشنبه که به ملاقات رفتیم و به ما گفتند وی اعتصاب کرده و در انفرادی است.»
خانم تاری همچنین می‌گوید: «پس از آن روز هیچ خبری از پسرم نداریم و به شدت نگران وضعیت جسمانی وی هستیم.»


پیشتر برخی از خبرگزاری‌ها خبر داده بودند، حبیب‌الله گلپری‌پور، حسین میرزایی و احمد تمویی به دنبال انتقال حسین خضری دست به اعتصاب غذا زده‌اند.حبیب‌الله گلپری‌پوردر تاریخ دوم اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ به اتهام محاربه از طریق فعالیت تبلیغی و عضویت در یک حزب مخالف نظام به استناد ماده‌ی ۱۸۶ و ۱۹۰ قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد.

حسین خضری یکی از زندانیان سیاسی کرد بود که به اتهام محاربه و شرکت در عملیات مسلحانه روز ۲۵ دی‌ماه بدون اطلاع خانواده و وکیل به دار آویخته شد.نزدیک به یک هفته از اعدام حسین خضری می‌گذرد، ولی تاکنون از سوی نهادهای رسمی هیچ توضیحاتی به خانواده‌ی این زندانی سیاسی داده نشده است.
پیشتر برخی از سایت‌های وابسته به جمهوری اسلامی از اجرای حکم اعدام یک «عضو پژاک» خبر داده بودند، بدون این‌که نام فرد اعدام شده را ذکر کنند.

بی‌اطلاعی از وضعیت دلیر اسکندری

طی هفته‌های گذشته هم‌زمان با آغاز موجی از اعدام‌ها در ایران، فشار بر فعالان مدنی کرد افزایش یافته است.به گزارش زمانه، دلیر اسکندری فعال مدنی کرد که به دنبال توقف حکم اعدام حبیب‌الله لطیفی بازداشت شده، همچنان بلاتکلیف است و خانواده‌اش هیچ اطلاعی از وضعیت وی ندارند.این فعال مدنی در تماسی تلفنی به مدت زمان چند ثانیه، به خانواده‌اش اطلاع داده که در اطلاعات سنندج به سر می‌برد.

با گذشت ۲۳ روز هنوز هیچ توضیحی در رابطه با وضعیت دلیر اسکندری از سوی اداره‌ی اطلاعات به خانواده‌اش داده نشده است.دلیر اسكندری عضو انجمن «ژیانه وه»، دبیر ادواری اتحادیه‌ی دموكراتیك دانشجویان كرد است كه در تاریخ ششم دی‌ماه جاری پس از احضار به ستاد خبری اداره‌ی كل اطلاعات كردستان بازداشت شد.همچنین از سرنوشت محمد ژیان ظفری، فعال مدنی که به دنبال توقف حکم اعدام حبیب‌الله لطیفی در پنجم دی‌ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است اطلاعی در دست نیست.