در پاریس نمایشگاه آثار ژان ژیرو برگزار میشود. ژیرو که با نامهای مستعار ژیر و موبیو نقاشیهای کمیک استریپاش را امضاء میکرد، فرهنگ پاپ جهان را دگرگون کرد.
به گزارش بخش هنری و فرهنگی رادیو زمانه، بنیاد کارتیه در پاریس نمایشگاهی از نقاشیهای کمیک ژان ژیرو را برگزار کرده است. این نمایشگاه که این روزها یکی از مهمترین رویدادهای هنری پاریس است، بازدیدکنندگان زیادی دارد، تا آنجا که به پربازدیدکنندهترین نمایشگاه بنیاد کارتیه بدل شده است. این نمایشگاه زیر عنوان «موبیو ترانس فورم» تا سیزدهم ماه مارچ ادامه دارد.
«موبیو ترانس فورم» نخستین نمایشگاهی است در جهان که به آثار ژان ژیرو اختصاص دارد. مردم نقاشیهای این هنرمند را بیشتر با نام مستعار او، یعنی زیر عنوان نقاشیهای ژیر یا موبیو میشناسند.
ژان ژیرو که در سال ۱۹۳۸ در پاریس متولد شده است، از هجدهسالگی شروع به کشیدن نقاشیهای کمیک استریپ کرد و بهزودی به نشانهای از فرهنگ پاپ در فرانسه و سپس در جهان بدل شد. ژیرو این روزها بیشتر داستانهای کمیک استریپ در زمینه وسترن یا علمی – تخیلی منتشر میکند و کتابهایش خوانندگان زیادی دارد. او همچنین با سینمای هالیوود نیز در زمینه تولید انیمیشن و سینمای سهبعدی همکاری تنگاتنگی دارد.
در نمایشگاه «موبیو ترانس فورم» نقاشیهای کمیک استریپ ژان ژیرو را بر روی یک میز بسیار بزرگ که در تالار نمایشگاه پیج میخورد قرار دادهاند. از بلندگوهایی که بر فراز این میز نصب شده است، صدای ژیرو که درباره آثارش صحبت میکند به گوش میرسد.
در «موبیو ترانسفورم» میتوان پرترهها، طبیعتنگاریها و داستانهای تصویری ژان ژیرو را در طی سالهای گذشته دید. برخی از این آثار به همین شکل پیش از این منتشر شدهاند و برخی فقط طرحهایی هستند ناتمام که هرگز منتشر نشدهاند و اکنون برای نخستین بار به نمایش گذاشته شدهاند تا بییندگان با شیوه کار این هنرمند آشنا شوند.
قهرمان آنارشیستی به نام «آزاک» و «ماژور گروبه» و «جان دیفول» که یک کارگاه خصوصی خبره است از مهمترین شخصیتها در داستانهای تصویری ژان ژیروست. در این نمایشگاه در سالن سینمای کوچکی میتوان یک فیلم سهبعدی هشت دقیقهای از ماجراهای «استل و اتان» را دید.
در زیرزمین نمایشگاه آثار تجربی ژان ژیرو به نمایش گذاشته شده است. ژیرو در این آثار به جستوجوی فرمهای تازه برآمده است.
هارلان الیسون، هنرمند سرشناس نقاشیهای کمیک استریپ در امریکا درباره ژیرو گفته است: «او نابغهای است که جهان را در اثارش دگرگون کرده است.»