هیأت‌های رسیدگی و موازی‌کاری و تحول تاریخی احزاب از موضوع‌های سرمقاله روزنامه‌های بامداد امروز ايران است.

«هیأت‌های رسیدگی و موازی‌کاری»

 سرمقاله امروز روزنامه آرمان با عنوان «پرواز مرگ‌بار» در مورد الزام ایران به رعایت مقررات جهانی سازمان هوانوردی غیرنظامی و جلوگیری از تشکیل هیأت‌های موازی برای تعیین علت سقوط هواپیما در ایران است.
 
در اين سرمقاله آمده است: «بار ديگر پروازی به مقصد نرسيد و ۷۷ نفر از مسافران، مظلومانه جان به جان آفرين تسليم کردند. وزير راه و ترابری درسخنانی بعد از سانحه به دو نکته اشاره کرد که جای تأمل دارد؛ اول اينکه گفت کميته‌ای برای  عيب‌يابی تشکيل شده است. اين اظهار نظر غيرفنی است، چون عبارت عيب‌يابی اذهان را به سمت نقص فنی هواپيما هدايت می‌کند، در حالی که مطابق آمار بيش از ۹۰ درصد از سوانح، معلول خطای انسانی است. نکته ديگر اينکه ايشان ادعا کرد نرخ سوانح هوايی کشور از متوسط جهانی پايين‌تر است. آمار و اطلاعات موجود صحت و درستی اين ادعا را اثبات نمی‌کند بلکه برعکس نرخ سوانح هوايی ايران نه تنها نسبت به کشورهای پيشرفته بالاتر است بلکه در سطح خاورميانه نيز وضع مطلوبی ندارد.»
 
نويسنده اين سرمقاله افزوده: «در سال‌های اخير انواع مختلف هواپيما اعم از شرقی و اروپايی و آمريکايی ساقط شده داشته‌ايم. توپولوف، فوکر و بالاخره بوئينگ. عدم امکان خريد هواپيمای نو و سختی تهيه قطعات مورد نياز برای هواپيماهای ساخت آمريکا که چند دهه از خريد آنان می‌گذرد، باعث بروز سوانحی شده است.»
 
در بخش ديگری از سرمقاله می‌خوانيم: «بر اساس مقررات آنکس ۱۳ سازمان هوانوردی غير نظامی ( ايکائو) برای بررسی سوانح هوايی تشکيلات و روش کار مدونی وجود دارد و همه کشورهای عضو مکلف به رعايت آن هستند. مطابق اين مقررات بلافاصله پس از هر سانحه هوايی، سازمان هواپيمايی کشوری مربوطه يک هيأت از متخصصان مختلف در ۱۱ گروه کاری شامل ۳۳ نفر تشکيل می‌دهد که از جهات مختلف سانحه هوايی را بررسی و علت را تعيين و اعلام کنند.»
 
نويسنده سرمقاله آرمان ادامه داده است: «کميسيون بررسی سانحه سازمان هواپيمايی کشوری به عنوان يک مرجع کارشناسی تخصصی دارای اعتبار و موقعيت جهانی است و هيچ مرجع داخلی نمی‌تواند درمقابل نظرات آن معارضه داشته باشد. همان‌طور که در مسأله فوتبال چند سال پيش ناچار شديم ضوابط جهانی را بر مصوبات و تصميمات داخلی مقدم بداريم چون در غير اين صورت از خانواده جهانی فوتبال طرد می‌شديم، در موضوع بسيار حساس هوانوردی غير نظامی نيز بايد به مقررات جهانی عمل کنيم و تعيين هيأت‌های رسيدگی خارج از چارچوب کميسيون بررسی سانحه  سازمان هواپيمای کشوری و اقدامات سازمان‌های موازی اعم از قضايی و غير قضايی قابل ترتيب اثر نيست. رعايت اين مقررات نه تنها نافی استقلال ملی نيست بلکه برعکس نشانه بلوغ و بالندگی است.»
 
 
 
«تحول تاریخی احزاب»
سرمقاله امروز روزنامه مردم‌سالاری با عنوان «گروه‌های سياسی در آستانه تحول تاريخی و آرايش تازه» در مورد انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی ایران است که به نوشته نویسنده سرمقاله، احزاب برای حضور در آن باید تحولات تازه‌ای را شروع کنند.
 
در اين سرمقاله آمده است: «اگر کسانی تلاش کنند که جناح‌های فعلی درون نظام در طيف‌های اصلاح‌طلبی و اصولگرايی را به لحاظ باورها و دکترين از يکديگر جدا بکنند، کار نسنجيده‌ای را دنبال می‌کنند که مصلحت نظام و انقلا‌ب در چنين رويکردی تأمين نخواهد شد.»
 
اين سرمقاله افزوده: «بايد به طرف شفاف بودن حرکت کرد، بايد رسانه ملی نقش تاريخی و ملی خود را ايفا کند و در انتخابات سال آينده مجلس شورای اسلا می و انتخابات‌های پس از آن  برای گروه‌هايی که قانون اساسی و مبانی آن را پذيرفته‌اند و قبول دارند، اين فرصت را فراهم آورد که مواضع خود را ارائه دهند و عملکرد خود را در آن مواضع نقد کنند تا جامعه از احتياط عبور کند و به انتخاب برسد. تا جامعه به انتخاب نرسد راه برون‌رفت از مشکلات پيدا نخواهد شد.»
 
در ادامه سرمقاله مردم‌سالاری آمده است: «احزاب و گروه های سياسی بايد بپذيرند که زمان پوست انداختن فرا رسيده است و شجاعانه چگونگی پوست انداختن خود را، خود تعيين کنند تا شرايط رقابت و حضور جديد خود را به دست خود فراهم آورند. بهتر است در چنين شرايطی به دنبال مقصر نگردند که چه کسی باعث شده است تا آن‌ها مجبور به پوست انداختن شوند، بدانند مسببين هم بايد پوست بيندازند به نفع مبانی مصرح قانون اساسی. اين اقدام توسط هر فرد يا گروهی آغاز شود، اقدامی است شجاعانه و راهی است برای خروج از بی‌نقش بودن.»
 
سرمقاله افزوده است: «گروه‌های سياسی درون نظام در آستانه آرايشی تاريخی قرار دارند. منتظر معجزه نبايد نشست، بايد در ظرف جامعه کاری کرد و فرصت را از آن‌ها که به بهانه عدم حضور ديگران، در انديشه شکست خورده تک‌صدايی و يک‌دست کردن جامعه هستند، بايد گرفت.»
 
 
 
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «عقلايی کردن مطالبات فعالان اقتصادی»

 سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «دموکراسی لبنانی و هژمونی غربی»