مخالفان پیوستن ایران به گروه بینالمللی ضد پولشویی، این توافق را همانند لایحه کاپیتولاسیون میدانند. مشاور رئیس مجلس میگوید سپاه قدس چابکتر از آن است که با چند موافقتنامه زمینگیر شود.
مخالفان FATF که عموما منتقدان و مخالفان برجام و دولت روحانی هستند، در مصاحبهها و موضعگیریهای خود، پیوستن ایران به کارگروه اقدام مالی را مغایر امنیت ملی و خلاف حیثیت کشور معرفی میکنند. رسانههای نزدیک به محافل امنیتی و نظامی، ابراز نگرانی و دلواپسی این گروه را به صورتی فشرده و چشمگیر پوشش میدهند. روزنامه کیهان پیوستن ایران به این کارگروه را “حراج اطلاعات بانکی” جمهوری اسلامی میخواند. نمایندگان اصولگرا در مجلس بررسی این توافق را در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و اقتصادی گذاشتهاند.
یکشنبه ۱۴ شهریور، منصور حقیقتپور، مشاور رئیس مجلس گفت سپاه قدس چابکتر از آن است که با چند موافقتنامه زمینگیر شود. او در گفتوگو با خبرگزاری مهر عنوان کرده که مهمترین چالش الحاق ایران به توافق FATF، زیر سوال بردن سازمانهای وابسته به سپاه پاسداران از جمله قرارگاه خاتمالانبیاست.
حقیقتپور بر ادامه حمایت از حزب الله لبنان و حماس تاکید کرده و گفته روشهای مختلفی برای حمایت از “محور مقاومت” وجود دارند که جمهوری اسلامی آنها را به کار میگیرد.
خبرگزاری فارس نیز به نقل از علیاکبر ولایتی، مشاور عالی خامنهای در امور بینالمللی مینویسد که این توافق به صلاح ایران نیست. ولایتی گفته است خودیها نباید از نقشههای دشمن پیروی کنند: «این تحریمها مانع نخواهد شد از این که قرارگاه خاتم، قدس و سایرین، از مبارزه با صهیونیسم دست بردارند.»
غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اعلام کرده که مردم و رهبری چنین تحقیری را تحمل نخواهند کرد. محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی هم روز یکشنبه ۱۴ شهریور گفت دولت باید رسما به مردم در باره این توافق توضیح دهد.
روزنامه کیهان روز شنبه ۱۳ شهریور در گزارشی نوشت که بانکهای سپه، ملت، مسکن و کشاورزی، بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، از کارگزاری مالی پارهای نهادها چون قرارگاه خاتم، طفره میروند و توصیههای گروه ویژه اقدام مالی را در نظر میگیرند.
ناصر موسوی لارگانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم با انتقاد از ابلاغیه پارهای از بانکها برای خروج حسابهای قرارگاههای اقتصادی سپاه از فهرست عملیات بانکی، از ملاقات اعضای این کمیسیون با وزیر اقتصاد خبر داد و گفت: «خودتحریمیها قبل از برجام بیشتر از تحریمها به ما آسیب رساند.»
در لیست تحریمهای مالی بینالمللی، نام ۲۰۰ شخص حقیقی و حقوقی، موسسه و شرکت ایرانی قرار دارد که صدا و سیما، وزارت اطلاعات، صنایع پارچین، قرارگاه خاتم و سازمان صنایع دفاعی از جمله آنها هستند.
اجرای کامل برجام و اتصال دوباره بانکهای ایرانی به سیستم مالی بینالمللی، در گرو شفافیت در نظام مالی و بانکی ایران و مقابله با پولشویی و تروریسم است. عملیاتی شدن توافق FATF، دست سپاه و زیرمجموعههای آن را در مبادلات پنهان و غیرشفاف میبندد و میدان یارگیری نزد حزبالله یا حماس را تنگ میکند.
خبرگزاری فارس در جوار پوشش نظرات مخالفان این توافق، سخنرانی روحالله خمینی در مدرسه فیضیه در آبان ۱۳۴۲ علیه لایحه کاپیتولاسیون را منتشر کرد و موافقتنامه را همانند گردن گذاشتن به آن لایحه خواند.
چند روز قبل، رونامه “وطن امروز” که تریبون جنجالیترین مخالفان روحانی است، در اعتراض به این توافق، روی عکس وزیر اقتصاد و مدیرکل بانک مرکزی، تیتر خودکشی زد. این روزنامه روز یکشنبه ۱۴ شهریور نیز در همین زمینه، روی تصویری از حسین فریدون (برادر روحانی)، ظریف و وزیر اقتصاد تیتر “فروشنده” را انتخاب کرد.
كاپيتولاسيون همين الان هم داريم اسمش هم دادگاه ويژه روحانيته چون اونها مثل بقيه اتباع كشور در مقابل قانون برابر نيستند و فقط در دادگاه ويژه خودشون توسط به اصلاح محاكمه ميشن.
ضمنا اين مقرارت بانكى براى تمامى كشورها در زمينه پولشويه در سطح بين المليه نه فقط ايران . شما اگر مىخواهيد از مبادلات بين المللى قانونى استفاده كنيد بهش ملحق بشيد و اگر نمى خواهيد از سيسم جهانى اقتصاد بهرمند بشيد خوب ملحق نشيد كسى زورتون نكرده ولى نميشه هم از مزاياش سود برد ولى تامين كننده بودجه مالى گروهاى تروريستى شناخته شده بين المللى مثل حزب الله و حماس وووو بود . خلاصه كلام يه بام و دو هوا نميشه. اگر توسعه ميخوايد بايد رفتارتون اصلاح كنيد و با دنيا تعامل داشته باشيد و دست از ياغى بازى برداريد و گرنه ايران رفته رفته بيشتر از قافله عقب مى مونه و به طرف روسيه رانده خواهد شد و دست آخر غير مستقيم ميشه يه چيزى شبيه مستعمره روسيه.
Roozbeh / 05 September 2016