«نخل تقی»، از توابع شهرستان عسلویه در استان بوشهر صحنه درگیری‌های خشونت‌آمیزی شد. نیروی انتظامی جوان ملوانی را به ظن قاچاق کالا با شلیک گلوله کشت و مردم دست به اعتراض زدند. در این اعتراض‌ها چند تن از مردم زخمی شدند و دست‌کم یک خودرو نیروی انتظامی به آتش کشیده شد.

درگیری‌های بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه در «نخل تقی»، از توابع شهرستان عسلویه
درگیری‌های بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه در «نخل تقی»، از توابع شهرستان عسلویه

این درگیری‌ها بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه رخ داد.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نام ملوان (جاشو) کشته‌شده را خلیل باقری اعلام کرده و به‌نقل از منابع محلی نوشته است این جوان برای برداشت لوازم خود از لنج (کشتی) به بندرگاه مراجعه و در آن‌جا با درجه‌داری به نام «رشیدی» به دلایل نامعلومی درگیری لفظی پیدا می‌کند که با بالا گرفتن این جر و بحث مأمور انتظامی با شلیک مستقیم گلوله به ناحیه سر، او را به قتل می‌رساند .

وب‌سایت محلی «خلیج فارس» نوشته است حادثه حوالی ساعت ۱۶ روز چهارشنبه و زمانی آغاز شد که یک مأمور نیروی انتظامی به یک موتورسوار در حین خروج از اسکله «نخل تقی» به ظن قاچاق دستور ایست می‌دهد که گویا به‌دلیل بی‌توجهی به آن، مأمور پلیس اقدام به تیراندازی کرده که منجر به مرگ این فرد می‌شود.

درگیری‌های «نخل تقی» عسلویه
درگیری‌های «نخل تقی» عسلویه

بنا به این گزارش ساعتی پس از این رویداد برخی از اهالی «نخل تقی» مقابل پاسگاه این شهر تجمع می‌کنند که منجر به درگیری میان آن‌ها و مأموران انتظامی می‌شود.

«خلیج فارس» از احتمال مجروح شدن چهار نفر نوشته است. «هرانا» اما گفته است دست‌کم پنج شهروند زخمی شده و خودروی نیروی انتظامی نیز به آتش کشیده شده است.

گزارش «خلیج فارس» می‌افزاید بر اساس قانون به‌کارگیری سلاح توسط مأموران انتظامی، باید سه مرحله دستور ایست با فاصله صورت گرفته سپس شلیک هوایی انجام شده و در صورت عدم توجه مظنون، متناسب با اهمیت موضوع، شلیک از کمر به پایین صورت بگیرد.

خبرگزاری‌های رسمی ایران، از جمله فارس، مهر و میزان از «درگیری مأموران انتظامی و قاچاقچیان» در «نخل تقی» خبر داده‌اند.  روابط عمومی فرماندهی انتظامی استان بوشهر نیز در اطلاعیه‌ای گفته است در حین تخلیه بار قاچاق در «نخل تقی» عسلویه پس از حضور نیروهای پلیس و درگیری بین پلیس و قاچاقچیان، یکی از قاچاقچیان کشته می‌شود.

فرماندهی انتظامی استان بوشهر در دومین اطلاعیه خود از شهروندان درخواست کرد که «از انتشار خبرهای کذب و فاقد اصالت درباره حادثه نخل تقی که منجر به تشویش اذهان عمومی می‌شود خودداری کنند. در غیر این صورت پلیس فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی) مأموریت رصد و برخورد با انتشار موارد خلاف واقع را دارد.»

درگیری‌های «نخل تقی» عسلویه
درگیری‌های «نخل تقی» عسلویه

خبرگزاری‌های رسمی همچنین گفته‌اند فرمانده انتظامی استان بوشهر در محل درگیری حاضر شده و گفته است با اعزام نیروهای کمکی از مرکز استان و شهرستان‌های همجوار، اوضاع تحت کنترل پلیس قرار دارد.

قاچاق کالا در مناطق محروم ایران به‌دلیل شدت بیکاری به امر متداولی تبدیل شده است. مردم عسلویه و جنوب ایران نیز از آن‌جا که فرصت شغلی برای آن‌ها وجود ندارد به قاچاق کالا روی می‌آورند. در کردستان نیز همین پدیده مشاهده می‌شود و مردم این منطقه نیز برای گذران زندگی به قاچاق کالا و لوازم خانگی می‌پردازند. با این حال به‌جای برنامه‌ریزی برای رفع بیکاری، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با خشونت با مردمی که به قاچاق کالا روی می‌آورند رفتار می‌کند.

۱۱ تیرماه جاری ابوالفضل روغنی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران از مبادله ۲۰ میلیارد دلار قاچاق در طول سال در ایران خبر داد و قاچاق را اساسی‌ترین مشکل بخش تولید در کشور خواند.

بیشتر بخوانید: