معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران از صدور اخطاریه برای ۱۰۰ رستوران آلاینده در بخش شمیرانات این استان خبر داد.

cafe darvak
عکس از آرشیو

بر این اساس به تمامی این رستوران‌ها اخطار داده شده که در اسرع وقت یا سیستم تصفیه فاضلاب احداث کنند و یا تمهیدی بیاندیشند که آلودگی آب ایجاد نکنند.

به گفته محمد رستگاری این اقدام به استناد قانون توزیع عادلانه آب و در راستای جلوگیری از آلوده شدن منابع آبى صورت گرفته است.

همچنین این مقام سازمان حفاظت محیط زیست به خبرگزاری ایلنا (خبرگزاری کار ایران) گفت: «در حوزه منابع آب زیر زمینی در سطح شهر تهران ۱۵۰۰ واحد که پتانسیل ایجاد آلودگی را دارند، شناسایی شده‌اند و با بیشتر آن‌ها از طریق ارسال اخطاریه برخورد شده است. به طورى که در سال۹۳ و ۹۴، ۵۰۰ اخطاریه در سطح شهر تهران برای واحد‌های آلاینده آب‌های زیر زمینی صادر شد که به رفع آلایندگى انجامید و در مورد تعدادى از واحدهاى آلاینده نیز از طریق مجارى قانونى اقدام کردیم.»

علاوه بر این در سطح شهر تهران حدود ۳۰۰ کارواش وجود دارد که اغلب آن‌ها فاقد سیستم تصفیه فاضلاب هستند. به گفته محمد رستگاری سازمان حفاظت محیط زیست قصد دارد که در سال جاری حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد این واحد‌ها را به سیستم‌های تصفیه فاضلاب مجهز کند.

بحران فاضلاب در تهران

فاضلاب تهران یکی از معضلات عمده زیست محیطی این کلانشهر است. سازمان حفاظت محیط زیست سال گذشته اعلام کرد ۸۰ درصد تهران فاقد شبکه فاضلاب است. از ۲۰ درصد واحدهایی که در تهران مجهز به شبکه فاضلاب هستند نیز تنها یک چهارم آن تصفیه می‌شود.

در واقع حجم فاضلاب تهران بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب است که از این میان فقط ۲۰۰ میلیون مترمکعب آن تصفیه می‌شود. فاضلاب‌ تصفیه نشده یا به زیرزمین می‌رود و یا در سطح زمین پخش شده و آلودگی ایجاد می‌کند.

در حال حاضر ۵۰ درصد آب مصرفی شهر تهران از آب‌های زیر زمینی تأمین می‌شود و این به معنی اتکای هر چه بیشتر به منابع زیر زمینی و بنابراین لزوم دور نگاه‌داشتن آن‌ها از آلودگی است.

شهر تهران جزو ۱۰ شهر آخر دنیاست که شبکه سراسری آب و فاضلاب ندارد.

کار مطالعه برای احداث شبکه مدرن دفع فاضلاب در تهران از دهه ۵۰ خورشیدی آغاز شد، اما این کار چندین بار با وقفه‌های طولانی رو به رو شد. سرانجام در اوایل دهه ۷۰، طرح جدید فاضلاب تهران به تصویب رسید، اما هنوز کارهای اجرایی آن به اتمام نرسیده و بخش عمده‌ای از کلانشهر تهران همچنان به شکبه فاضلاب متصل نیست.