محمدامین سازگارنژاد، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای میگوید که سه میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی بیکار هستند.
سازگارنژاد یکشنبه ۲۲ فروردین به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت که «مهمترین مشکل بیکاری در سطح کشور عدم مهارت نیروی انسانی است، به طور مثال اگر ۲۰۰ هزار نیروی انسانی بیکار دارای مهارت کافی بودند میتوانستند وارد بازار کار شوند».
او افزود: «از مقامات استانی انتظار داریم مهارتهای مورد نیاز را به ما سفارش دهند تا خود را برای آموزش نیروی انسانی تجهیز کنیم، در غیر این صورت بر دلنگرانیهای ما درباره افزایش نرخ بیکاری افزوده خواهد شد».
سازگارنژاد، دغدغه اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای را «نرخ بالای بیکاری و جلوگیری از ریزش نیروهای کار » دانست و خواهان حفظ نیروهای کار شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در حالی جلوگیری از ریزش نیروهای کار را یکی از دغدغههای این سازمان دانسته که هر هفته گزارشهای متعددی درباره اخراج کارگران از واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی در ایران منتشر میشود.
علت عمده اخراج کارگران «ناتوانی از پرداخت دستمزدها» اعلام میشود.
بیش از ۹ هزار واحد صنعتی در شرکتهای صنعتی ایران در سال ۱۳۹۳ تعطیل شدند . روند اخراج، تعدیل نیرو و تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی در سال ۱۳۹۴ نیز ادامه داشت.
ايا اين امار اعلام شده بيكارى ايرانيان دستفروشان خيابانى كه هر روز با تهديد مأموران شهردارى روبرو هستند و هرلحظه در معرض خاز دست دادن خورده سرمايه ى خود هستند در نظر كًرفته شده و يا قاچاقچيان كالا كه در غرب كوله بر ناميده مى شوند و در جنوب چترباز و در نقاط مختلف مرزى نام هاى ديكًر دارند به شمار امده اند ايا زنان سرپرست خانوار كه با كارهاى پررنج وتمام ساعت خانكًى چون دوران برده دارى روزكًار مى كًذراند محسوب شده اند و بسيارى امارهاى ديكًر دلالان خورده پايان اخراجى هاى بى نام ونشان ؛ كاركًران جنسى كوچه وخيابان ايا اينها همه بدكاراند و جزء بيكاران كشور ايران به حساب نمى ايند اكًر چنين است پس امار خانمانسوزى بدكارى را همراه بيكارى اعلام كنيد تا بدانيم در كجاى كاريم
Manizheh Mohammadzadeh / 10 April 2016