سردار کمال هادیانفر، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) از فعالیتهای فتا در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان خبر داد و در این زمینه آماری ارائه کرد.
بهگزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمال هادیانفر روز سهشنبه ۱۸ اسفند گفت در طول انتخابات پلیس فتا در چندین کارگروه عضویت داشت و در داخل فتا هم پنج کارگروه تخصصی وجود داشت و از ۱۱ سامانه برای رصد انتخابات استفاده میکرد و روزانه بیش از ۳۳ هزار خبر رصد شد.
بهگفته رئیس پلیس فتا در این مدت «بیش از ۱۷۰۰ خبر امنیتی و انتظامی و ۱۲۰۰ خبر مرتبط به کاندیداها ثبت شد».
او همچنین گفت ۷۷۸۰ پروفایل نامزدها توسط این پلیس رصد شد و با ۱۱۷ نفر از کسانی که دارای پنلهای تبلیغاتی و شبکههای مجازی بودند قبل از انتخابات جلسه گذاشته شد و آنچه را باید رعایت میکردند به آنها ابلاغ شد. هادیانفر گفت بیشتر آنها هم به چارچوبهای تعیینشده عمل کردند.
هادیانفر با بیان اینکه نظارت پلیس در تمامی مراحل انتخابات از ثبت نام تا اعلام نتایج انتخابات وجود داشت، از ثبت ۴۶۰ تخلف انتخاباتی در فضای مجازی خبر داد که اسناد آن به ستاد انتخابات وزارت کشور تحویل داده شد. بیشترین تخلفات انتخاباتی فضای مجازی بهترتیب در استانهای خوزستان، بوشهر، کردستان و آذربایجان غربی بود و تهران در رده پنجم قرار داشت.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات بیشترین فعالیتهای انتخاباتی در فضای مجازی را به شبکه الگرام مربوط دانست و گفت ۷۹ درصد از کل فعالیتهای انتخاباتی در فضای مجازی در تلگرام انجام شد و شبکههای دیگری همچون فیسبوک، توئیتر و غیره نقش جدی نداشتند.
او گفت در جریان انتخابات در کمیسیونی که برای تأمین امنیت انتخابات تشکیل شده بود تصمیم گرفته شد محدودیتی برای دسترسی به شبکههای اجتماعی و اینترنت اعمال نشود و تنها پیشبینیهایی شده بود که اگر درگیری میان طرفداران دو نامزد یا جریان پیش آمد به شکل منطقهای دسترسی به این شبکهها محدود شود که این اتفاق هم رخ نداد.
این در حالی است که در روزهای انتخابات خبرهایی مبنی بر کند شدن شدید اینترنت و یا از دسترس خارج شدن آن منتشر شده بود.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات نیز در روز ۱۰ اسفندماه گفته بود در ایام انتخابات بهطور متوسط روزانه ۲۰۰ میلیون پیامک در فضای مجازی برای اطلاعرسانی انتخاباتی مبادله شد.
واعظی تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی را باعث «صرفهجویی در کاهش استفاده از کاغذ و نیز سایر امکانات کشور» دانسته و گفته بود: «بسیاری از گروهها و احزاب در انتخابات این دوره کمتر به مسئله تبلیغات سنتی پرداختهاند و حتی برخی از کاندیداها تنها از روش جدید در بستر فضای مجازی در تبلیغات استفاده کردند.»
بهگفته وزیر ارتباطات بیان اختلافات و اظهارنظرها در فضای مجازی موجب شد که درگیریها و اختلافات علنی کمتر دیده شود و فضای مجازی جای درگیریهای لفظی خیابانی را برای طرفداران کاندیداهای مختلف پر کرد.
همچنین در روز رأیگیری نیز بسیاری از افراد از طریق موبایل خود، لیست نامزدها را انتخاب کرده و رأی میدادند.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان در روز جمعه هفتم اسفند برگزار شد.
شوی انتخابات اعتدالی خامنه ای و رفسنجانی با حذف ۷۰۰۰ نفر کاندیدا و تهییج کردن بخشی از مردم برای رای دادن و توافق و خوشحالی دو طرف پایان گرفت و در ازای از دست دادن یزدی و حداد و تنی چند تندرو ٬بجایش دری نجف ابادی و ری شهری عامل قتلهای زنجیری و کشتار سال ۶۷ به خبرگان و دههاامثال حاجی پاسدار رمبو٬ نادر قاضی پور که نصف جمعیت ایران را کره الاغ و افراد غیر خودی را سوسول و….میداند با پول ورشوه و…. به مجلس استصوابی راه یافتند تا صدور انقلاب فقیه به منطقه و بگیر و ببند و بی برنامگی و قراردادهای محرمانه و بباد دادن میلیاردها دلار دیگر ادامه یابد….
محمد خاتمی روز دوشنبه ۱۰ اسفندماه در پیام خود، گفت حضور مردم در انتخابات «این پیام را دارد که مردم امنیت و پیشرفت کشور !و تقویت نظام! را پاس میدارند!
رئیس جمهور پیشین و از رهبران اصلاحطلبان ایران گفته است: “در مقایسه با مسائل پیش آمده در انتخابات ۸۸ همه جامعه و گروههای سیاسی از نتیجه انتخابات احساس رضایت نسبی دارند، “.
آقای محمد خاتمی در جمع مشاوران خود گفت که پس از انتخابات “امید و آشتی” فضای جامعه را در بر گرفته که این دستاوردی بزرگ و “بیش از همه به نفع نظام و رهبری است!!
احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران هم در نماز جمعه، ۱۴ اسفندماه با اشاره به فضای انتخاباتی اخیر در ایران «کار بزرگ» کنونی را پادرمیانی افراد و تبدیل «کدورتها» به «صفا و آشتی» دانست.!!
اما عدم شرکت بسیاری از مردم ( مثلا درتهران ۵۰ درصد – بیش از ۴ میلیون نفر )خود گویای واقعیات است
Farid / 09 March 2016