علی مطهری، نماینده مجلس ایران گفت به خط قرمزهای مصنوعی در زمینه آزادی بیان اعتقادی ندارد. او گفت در ایران کمونیست‌ها هم باید بتوانند فعالیت کنند. مطهری همچنین برقراری رابطه با آمریکا را به‌منزله پایان انقلاب ندانست.

علی مطهری: نباید قیدی را برای آزاداندیشی در نظر گرفت.
علی مطهری: نباید قیدی را برای آزاداندیشی در نظر گرفت.

علی مطهری روز یکشنبه ۶ دسامبر / ۱۵ آذر در نشست «جمهوری اسلامی از آرمان تا واقعیت» در دانشگاه علامه طباطبایی در جمع دانشجویان سخنرانی کرد.

او «آزادی» را از شعارهای انقلاب ایران دانست و گفت: «نباید قیدی را برای آزاداندیشی در نظر گرفت و من به خط قرمزهای مصنوعی در این زمینه اعتقادی ندارم و آن را مناسب نمی‌دانم.»

مطهری دوره‌های متفاوتی برای آزادی بیان در جمهوری اسلامی قائل شد و گفت در دوره اصلاحات «حد خوبی» از آزادی بیان وجود داشت اما در دوره جنگ و استقرار نظام، آزادی بیان «از جهاتی» محدود شد که آن را نیز ناشی از «شرایط بحرانی جنگ» دانست.

مطهری درباره فعالیت گروه‌های چپ در دانشگاه‌ها گفت: «بر اساس مبانی انقلاب، گروه‌های کمونیستی نیز می‌توانند فعالیت داشته باشند.»

او به سخنان آیت‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران در ماه‌‌های پیش از پیروزی انقلاب که گفته بود کمونیست‌ها هم حق فعالیت دارند اشاره کرد و گفت: «به نظر من گروه‌های کمونیستی در دانشگاه‌ها هم باید بتوانند با تابلوی خود فعالیت کنند اما در حال حاضر قوانین موجود چنین امکانی را فراهم نمی‌آورد هر چند که مبانی انقلاب این اجازه را به گروه‌های کمونیستی می‌دهد.»

فعالیت‌ گروه‌های چپ در ایران تنها در ماه‌های نخست انقلاب کمابیش آزاد بود. در دهه ۱۳۶۰ تمام این گروه‌ها با گرایش‌های متفاوت سرکوب و صدها نفر از رهبران، اعضا و هواداران آن‌ها در زندان‌های جمهوری اسلامی اعدام شدند.

در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی که به دوران اصلاحات معروف است دانشگاه‌های ایران شاهد ظهور گروه‌های تازه چپ بودند که با وجود فشارها و محدودیت‌های بسیار فعالیت کردند. تعداد زیادی از دانشجویان چپ بعدها یا دستگیر و یا مجبور به ترک کشور شدند.

رابطه با آمریکا پایان انقلاب نیست

علی مطهری در مورد رابطه ایران با آمریکا گفت: «رابطه ما با ‌آمریکا از ابتدای انقلاب قرار نبود که قطع شود ولی سیر حوادث به سمت تسخیر سفارت آمریکا رفت که در نتیجه آمریکا رابطه‌اش را با ایران قطع کرد.»

او رابطه یا قطع رابطه با آمریکا را موضوع اصلی ندانست و گفت: «مهم این است که ما با تأکید بر اصول خود با هر کشوری وارد رابطه شویم و از نظر من اگر با توجه به این شرایط وارد رابطه با آمریکا شویم انقلاب به پایان خود نخواهد رسید و نفس برقراری رابطه با آمریکا به شرط این‌که از شعارهای خود عقب‌نشینی نکنیم ایرادی ندارد.»

مطهری در حالی درباره رابطه با آمریکا چنین موضعی می‌گیرد که آیت‌الله علی خامنه‌ای در ماه‌های اخیر بارها علیه آمریکا سخن گفته و بارها نسبت به «نفوذ آمریکا» در ایران هشدار داده است.