نتایج نظرسنجی یک مؤسسه وابسته به جهاد دانشگاهی نشان می‌دهد که علت حضور ۸۶ درصد از پاسخگویان در شبکه‌های اجتماعی «تفریح و سرگرمی» است.

telegram

راضیه آذرینا، مدیر مرکز افکارسنجی دانشجویان سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفته که «فرار از تنهایی، دلتنگی و پیوستن به گروه‌ها از سوی زنان، دلیل حضور در شبکه‌های اجتماعی بوده است».

این نظرسنجی در پاییز امسال و بین افراد ۱۷ تا ۳۵ ساله انجام شده است.

بر پایه نتایج این نظرسنجی که در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منتشر شده، ۸۶.۱ درصد از پاسخگویان گفته‌اند که به دلیل تفریح، سرگرمی و حس کنجکاوی عضو شبکه‌های اجتماع هستند. همچنین ۵۲.۹ درصد از پاسخگویان نیز گفته‌اند چون بیان برخی واقعیت‌ها در جامعه ممکن نیست، برای بیان آن‌ها عضو این شبکه‌ها شده‌اند.

۲۶.۹ درصد از پاسخگویان این نظرسنجی عضو تلگرام، ۱۹.۳ درصد لاین عضو بوده‌اند و ۱۵.۶ درصد از پاسخگویان نیز عضو شبکه‌های اجماعی دیگر از جمله وایبر بوده‌اند.

همچنین ۳۱.۴ درصد از پاسخگویان در شبکه‌های اجتماعی در هر بار مراجعه بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت، ۲۳.۹ درصد از پاسخگویان کمتر از ۳۰ دقیقه و ۱۸.۲ درصد یک الی دو ساعت در هر بار مراجعه به این شبکه‌ها وقت می‌گذارند.

بر پایه نتایج این نظرسنجی، ۹۲.۵ درصد از پاسخگویان روزانه در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و ۷.۵ درصد به صورت هفته‌ای در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند.

به گفته مدیر مرکز افکارسنجی، دانشجویان سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی «سه اولویت اول در پیگیری مطالب شبکه‌های اجتماعی به ترتیب مربوط به مطالب طنز با ۲۴ درصد، چت با دوستان ۲۲.۶ درصد و تماشای کلیپ‌های تصویری و عکس‌ها با ۱۹.۸ درصد فراوانی بوده است.»

آمارها نشان می‌دهد که نزدیک به ۴۰ میلیون ایرانی عضو شبکه‌های اجتماعی موبایلی هستند. همچنین به گفته محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از این تعداد ۱۴ میلیون تن عضو تلگرام هستند.

مقامات قضایی خواهان فیلترشدن شبکه‌های اجتماعی موبایلی هستند اما دولت ایران مخالف است.