دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ورامین حکمی مبنی بر پر کردن تمامی چاههای غیرمجاز دشت ورامین و توقیف دستگاههای حفاری غیرمجاز چاه آب صادر کرد.
حسن زحمتکش، مدیر امور منابع آب ورامین، پنجشنبه ۱۶ مهر به خبرگزاری مهر گفت در این دستور تأکید شده که نیروی انتظامی و امور منابع آب در صورت روبهرو شدن با هرگونه دستگاه حفاری بدون مجوز حفر باید به سرعت دستگاه را توقیف و به پارکینگ منتقل کنند. همچنین در صورت مشاهده حفر چاه غیرمجاز نیز میبایست به سرعت پر و از استفاده خارج شود.
مدیر امور منابع آب ورامین خشکسالیهای پی در پی، فرونشست زمین در دشتهای ورامین و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی را از جمله دلایل کاهش شدید منابع آبی دانست.
او گفت: «متأسفانه با وجود کاهش شدید منابع آبهای زیرزمینی ورامین، افراد سودجو بهصورت غیرمجاز و حتی به صورت شبانه اقدام به حفر چاه یا کفشکنی و لایروبی چاه، برداشت غیرمجاز شن و ماسه و دخل و تصرف عدوانی در بستر و حریم رودخانهها میکنند که صدمات جبران ناپذیری به منابع آبهای زیرزمینی و سطحی وارد کرده است.»
ایران با بحران بیآبی دست به گریبان است و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی و گسترش حفر چاههای غیرمجاز، منابع آبی ایران را به شدت در خطر انداخته است.
سال گذشته وزارت نیرو، علت افزایش چاههای غیرمجاز را ناشی از این دانست که در حوزههای دیگر اشتغال ایجاد نشده است، از این رو بسیاری به کشاورزی و بهرهبرداری غیرمجاز آب روی میآورند که این به ذخایر آبهای زیرزمینی آسیبهای فراوانی وارد کرده است.
پایین رفتن سطح آب زیرزمینی باعث گسترش بیابانها و خشک شدن مزارع و باغات میشود. افت کیفیت منابع آب زیرزمینی، افزایش شوری خاک، تخریب محیط زیست و فرونشستن زمین در دشتها و اراضی طبیعی نیز از جمله اثرات زیانبار کاهش ذخایر آبهای زیرزمینی است.
در همین زمینه:
«با جریمه ۱۰۰ هزارتومانی نمیتوان با چاههای غیرمجاز مقابله کرد»