باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در سازمان ملل با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند. این دو مقام ارشد با یکدیگر دست داده‌ و گفت‌وگو کرده‌اند.

Mohammad-Javad-Zarif

یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده در گفت‌وگو با بلومبرگ این خبر را تأیید کرده است.

هنوز از جزئیات گفت‌وگوی اوباما و ظریف خبری منتشر نشده است.

این نخستین دیدار دو مقام بلندپایه ایران و آمریکا از سال ۱۳۵۸ تاکنون است. ایران و آمریکا از سال ۱۳۵۸ روابط سیاسی ندارند.

دو سال قبل و پیش از دور تازه مذاکرات هسته‌ای تهران و غرب نیز حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران پس از گذشت بیش از ۳۰ سال قطع کامل روابط سیاسی ایران و آمریکا، با باراک اوباما به طور تلفنی گفت‌وگو کرد. این گفت‌وگوی تلفنی باعث خشم محافظه‌کاران در ایران شد.

روابط سیاسی ایران و آمریکا در حالی از سال ۱۳۵۸ قطع شده که آمریکا مقصد بیشترین مرسولات پستی از ایران است.

حسین مهری، مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران سال گذشته خبر داد که «بیشترین مقدار مرسولات» شهروندان این کشور به آمریکا ارسال شده است.

در همین حال مهرماه ۱۳۹۲ نتایج اولیه نظرسنجی دولت ایران از مردم در مورد رابطه با آمریکا منتشر شد که نشان می‌داد «اکثر مردم» خواهان تغییر در نوع روابط ایران و آمریکا هستند.

نتایج اولیه این نظرسنجی نشان می‌داد که ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم خواهان تغییر در نوع روابط این دو کشور هستند و ۱۰ تا ۲۰ درصد از مخاطبان این نظرسنجی نیز مخالف تغییر در رابطه ایران و آمریکا هستند.

در عین حال درصد قابل توجهی از همین گروه ۱۰- ۲۰ در صدی مخالف بهبود روابط، موافقت خود را با حدف شعار مرگ بر آمریکا از نماز جمعه و مجامع عمومی اعلام کرده‌اند.