۱۸۶ کارگر قراردادی کمباین‌سازی اراک طی یک ماه گذشته از کار اخراج شده‌اند.

worker

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در گزارشی که دوشنبه ۳۰ شهریور منتشر کرد دلیل این اخراج‌ها را از سوی کارفرمایان این واحد صنعتی «کمبود نقدینگی شرکت و نبود کار» عنوان کرده است.

کارگران کمباین‌سازی اراک این ادعا کارفرما را «نادرست» می‌دانند و می‌گویند که مدیر اداری شرکت به آن‌ها اعلام کرده است که هر چه زود‌تر برای دریافت بیمه بیکاری، خود را به اداره کار شهرستان معرفی کنند.

در یک ماه اخیر کارگران این واحد صنعتی ۱۰ روز تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

در میان کارگران اخراجی افرادی با سابقه بیمه ۱۰ ساله نیز دیده می‌شود.

نماینده این کارگران می‌گوید که روند اخراج با ورود مدیرعامل جدید از سال ۹۱ آغاز شده و بر این اساس که قراردادهای این کارگران به طور موقت از یک‌ماه تا هشت‌ماه، بدون ذکر ماهیت کار تنظیم شده، پس از خاتمه زمان قرارداد «مانعی برای اخراج وجود نداشته است.»

مدیر مالی شرکت کمباین سازی اراک خلف وعده وزارت کشاورزی برای خرید ۶۲۵ دستگاه کمباین تولیدی این شرکت را دلیل تعدیل نیرو و اخراج این کارگران عنوان می‌کند.

به گفته این کارگر کمباین سازی اراک در سال‌های گذشته نیز مدیریت این واحد صنعتی با «بهانه‌های مشابه» حدود ۳۵ کارگر را اخراج و در مواجهه با مقاومت آن‌ها، حکم بازداشتشان را با قراردادهای ناقص یک‌ماه و سه ماهه صادر کرده بود.

تعداد کارگران قرارداد موقت و سفید امضایی که طی سال‌های اخیر اخراج شده‌اند قابل توجه و مورد انتقاد فعالان صنفی و کارگری قرار گرفته است.

در اوایل شهریور ماه امسال نیز خبری مبنی بر عدم تمدید قرارداد ۲۰۰ کارگر این شرکت توسط آستان قدس رضوی که سهامدار اصلی این شرکت است منتشر شد.

شرکت کمباین‌سازی ایران، واقع در شهر اراک، تولید کننده ماشین آلات کشاورزی در سال ۱۳۴۸ با همکاری شرکت آمریکایی «جان دیر» تأسیس شد و در سال ۱۳۷۰ از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد.

این شرکت از سال ۱۳۶۸ طرف قرارداد خرید و انتقال تکنولوژِ از شرکت «جان دیر شعبه فرانسه» شد و امروزه بیش از ۹۵ درصد از بازار فروش بیلر ایران را در اختیار دارد.

آستان قدس رضوی با در اختیار داشتن ۵۱ درصد سهام، اصلیترین سهام‌دار این شرکت است.