محمدرضا مهماندار، معاون عمليات ترافيکی پليس راهور ايران گفته است که شمار کشته‌شدگان حوادث جاده‌ای در پايان سال ۹۳ به ۱۶هزار و ۸۸۲ نفر رسيد.

tasadof

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، معاون عمليات ترافيکی پليس راهور بيشترين کشته‌شدگان حوادث جاده‌ای در ايران را مربوط به سال ۱۳۸۲ اعلام کرده است. در اين سال ۲۸ هزار نفر بر اثر حوادث جاده‌ای کشته شده‌اند.

محمدرضا مهماندار بخش عمده‌ای از حوادث جاده‌ای را مربوط به «عوامل انسانی» دانسته که به گفته او «نياز به تغيير فرهنگ» دارد.

به گفته مهماندار، در حال حاضر در ايران به ازای هر ۱۰ هزار وسيله نقليه، شش نفر کشته می‌شوند که اين آمار در اروپا ۲.۷ و در آسيا ۱۰.۲ نفر است.

اين مقام پليس گفته که در حال حاضر در ايران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعيت ۱۸ نفر در حوادث جاده‌ای کشته می‌شوند.

تصادف جاده‌ای و شهری يکی از سه دليل عمده مرگ‌ و مير در ايران است. ايران، يکی از کشورهايی است که بالاترين شمار کشتگان جاده‌ای را دارد.

از ميزان کل تصادف‌های کشور، ۷۲ درصد در جاده‌های برون ‌شهری و روستايی و ۲۸ درصد مربوط  به تصادفات درون ‌شهری است. در سه ماه نخست امسال نيز ۱۶۵۱ نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده‌اند.

اسدالله جولايی، مدير عامل ستاد ديه تيرماه سال جاری گفته بود که در ۱۷ سال گذشته ۳۶۲ هزار و ۷۸۶ نفر بر اثر تصادفات رانندگی در ايران جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته کارشناسان «تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفيت بزرگراهی، وجود بيش از دو هزار نقطه حادثه‌ خيز در جاده‌ها، کمبود خدمات ايمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهم‌ترين عوامل تصادف جاده‌ای در ايران به شمار می‌آيد.