علی مطهری، نماینده مجلس ایران که چند بار از لغو حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران اعتراضات سال ۸۸ خورشیدی، موسوم به جنبش سبز، دفاع کرده در نامه تازه‌ای به آيت‌الله صادق لاريجانی، رئیس قوه قضائیه از سخنان او درباره رویدادهای ۸۸ استقبال کرد.

علی مطهری: چه رفتارهايی از طرف مقابل سر زد که دو شخصيت باتجربه سياسی و علاقه‌مند به انقلاب و نظام و رهبری دچار آن قصور يا تقصير شدند؟
علی مطهری: چه رفتارهايی از طرف مقابل سر زد که دو شخصيت باتجربه سياسی و علاقه‌مند به انقلاب و نظام و رهبری دچار آن قصور يا تقصير شدند؟

در نامه مطهری که در وب‌سایت او منتشرشده، سخنان صادق لاریجانی «منطقی‌تر» ارزیابی شده که به‌گفته او « می‌تواند فتح بابی برای حل‌وفصل اين معضل اجتماعی باشد».

صادق لاریجانی صبح روز یکشنبه هفتم تیرماه در همایش بزرگداشت هفته قوه قضائیه رویدادهای سال ۸۸ را «شبه‌کودتا» نامیده و گفته بود: «من نمی‌خواهم بگويم که آن‌ها که اعتراض را شروع کردند قصد کودتا و براندازی داشتند اما بستری را فراهم کردند تا افراد ضد انقلاب که عليه ولايت فقيه فرياد می‌زدند بر اين بستر سوار شوند.»

رئیس قوه قضائیه افزوده بود: «آن‌ها شايد دنبال اعتراض صرف بودند اما داشتند می‌ديدند که بر روی اين اعتراضات يک جريان فاسد، کشور را به آشوب می‌کشاند.»

علی مطهری در نامه خود گفته است اين سخنان صادق لاریجانی با کسانی که به گفته او «دوستان نادان انقلاب»اند و «اساساً هيچ‌گونه اعتراضی را در جمهوری اسلامی به رسميت نمی‌شناسند… و می‌گويند اعتراضات سال ۸۸ برای براندازی نظام بود»، فرق دارد و رئیس قوه قضائیه «هم‌سو با قانون اساسی حق اعتراض مدنی را به‌رسميت شناخته» است.

علی مطهری «به رسمیت شناختن حق اعتراض» را گام نخست از سوی صادق لاریجانی برای پایان دادن به موضوع اعتراضات سال ۸۸ دانسته و در ادامه، گام دوم را پرداختن به «مقدمات و علل قصور يا تقصير آن دو نفر» (موسوی و کروبی) عنوان کرده است.

میرحسین موسوی به همراه همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی به‌سر می‌برند و تلاش‌ها برای پایان دادن به حصر آن‌ها تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. محافظه‌کاران از این رهبران مخالفان به‌عنوان «سران فتنه» نام می‌برند.

مطهری نوشته است: «چه شد و چه رفتارهايی از طرف مقابل سر زد که دو شخصيت باتجربه سياسی و علاقه‌مند به انقلاب و نظام و رهبری دچار آن قصور يا تقصير شدند؟ اگر سهم همه اطراف فتنه سال ۸۸ مشخص و عدالت بدون هرگونه مصانعه و ملاحظه‌کاری اجرا شود، شاهد خواهيد بود که آن دو محصور نيز به خطاهای خود در آن فضای هيجانی اعتراف خواهند کرد و گام بلندی برای حل اين مشکل برداشته خواهد شد.»

او گفته است اگر همه در این رویدادها به‌دور از خطا ارزیابی شوند و فقط موسوی و کروبی مقصر دانسته شوند و تنها راه حل را توبه آن دو بدانند، مشکلی حل نخواهد شد.

مطهری افزوده است: «آن‌چه که روح و وجدان جامعه را قانع و آرام می‌کند اجرای عدالت درباره همه طرف‌های آن ماجراست و البته جرم اين طرف‌ها متساوی نيست.»

علی مطهری در حالی از سخنان رئیس قوه قضائیه استقبال کرده که او روز دوشنبه این را هم گفته بود که «در بحث برخورد با  فتنه جای تعارف با کسی وجود ندارد». صادق لاریجانی افزوده بود: «نبايد اجازه داد اين مسائل در کشور تکرار شود و بعد هم با عاملين اين جريان خوش‌وبش کنيم.»