حميد چيتچيان، وزير نيروی ايران روز شنبه ۲۳ خرداد در جشنواره و نمايشگاه ملی فناوریهای آب، خاک و محيط زيست در تهران به معضل کم آبی اشاره کرد و راه حل اين مشکل را در دستيابی به سازوکاری درست برای اقتصاد آب دانست.
وزير نيرو در مراسم افتتاح اين جشنواره گفت : ۷۲ درصد از جامعه برای آب شرب مصرفی در يک ماه کمتر از ۱۰ هزار تومان پرداخت می کنند. اين درحالی است که همين خانوار بيش از ۱۰۰هزار تومان برای مکالمات تلفنی خود به مخابرات پرداخت میکند. اين نشان میدهد که اگر اقتصاد آب درست شود، يک بازار جدی برای فناوریهای جديد ايجاد شده و ما میتوانيم مشکلات آب و نياز منابع آب را برطرف کنيم.
چيت چيان ضمن تأکيد بر اصلاح شدن نظام قيمت گذاری در آب ادامه داد:« يکی از راههای اساسی ما برای فائق آمدن بر مشکل آب اين است که آب مفت بايد ممنوع شود.»
وزير نيرو گفت: مجموع آب تجديد شونده کشور در سالهای گذشته ۱۳۰ميليارد متر مکعب بوده است، ولی اکنون اين مقدار به ۱۰۵ تا ۱۱۰ميليارد متر مکعب رسيده است. ميزان متوسط بارندگی در ۶ سال اخير از ۲۵۰ ميليمتر در سال به ۲۰۴ ميليمتر کاهش يافته است.
به گفته حمید چیتچیان ذخيره آب سرانه در کشور را ۱۵۰۰متر مکعب به ازای هر نفر که اين رقم در مقایسه با سال ۱۳۳۵، ۶۹۰۰ مترمکعب برای هر نفر بوده.
او ضمن لزوم استفاده از فناوریهای روز دنيا در کاهش تبخير آب گفت: در حال حاضر ۶۰۰ سد کوچک و بزرگ در مملکت داريم که هر کدام مشکلات اساسی در مسئله تبخير آب دارند.
ایشان بهتر است بجای اینکه اول بیاید سراغ مردم، مشکل برخی نهادها و شرکتهای تحت نظر رهبری را حل کند که نه پول آب میدهند ونه برق و همچنین مشکل کارخانهها و لولهکشی آب تهران که بالاتر از ۶۰ درصد آب تهران را هدر میدهد. وی میتواند از پولهایی که خامنهای به سوریه، لبنان، یمن و فلسطین و بحرین و … میفرستد کمی قرض بگیرد و خرج لوله کشی قدیمی تهران نماید.
بهروز / 13 June 2015
آب مجانب و برق مجانی چی می شه آرمان های امام راحل رو کی می خواد جواب بده؟؟؟!!!!!!!! اینها مرده هستند نه مردم!
sun / 13 June 2015
البته نکته بعضا درستی است اما عمده مشکل کم آبی ایران کشاورزی و آنهم بخصوص آبیاری سنتی آن است که آب در کرتها رها میکنند که بیشتر آن تبخیر می شود. یا استفاده آب برای کشت هندوانه در خوزستان یکی از احمقانه ترین روشهای مدیریت آب ذیقیمت است . یا کشت چمن در هزاران پارک کشور و آبیاری هر. روزه آنها وووو
روزبه / 13 June 2015
فکر نمیکنم مشکل کم آبی با بالا بردن بهای آب شرب شهری حل شود چون به گفته خودشان نود درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود
شوخ / 14 June 2015
آن چیزی که باید گران باشد ارزان است وآنچه باید ارزان باشد گران!
Sam / 14 June 2015