در روز شنبه ۲۷ ژوئن ۲۰۱۵ / ۶ تیر ۱۳۹۴ هفتمین دور گفتوگوهای زمانه در آمستردام، در کافه فرهنگی مضراب، برگزار شد، این بار با موضوع شعر و داستان.
■ در این برنامه شعر و یا داستان خواندند:
امیر حسین افراسیابی: شاعر، از بنیانگذاران حلقه ادبی «جنگ اصفهان». او از سال ۱۹۸۶ در هلند زندگی میکند. از او مجموعه شعرهای متعدد به زبان فارسی و هلندی منتشر شده است. پارهای از این آثار: حرفهای پاییزی، با مرغان دریایی، ایستگاه، حرفهای اضافه، بر عرض راه، تا ایستگاه بعدی، عشق وقت نمیشناسد، و خانهای که خانه ما نیست. این کتاب را نشر چشمه سال گذشته در تهران منتشر کرده است.
نسیم خاکسار: نویسنده و نمایشنامهنویس. او نیمی از زندگیاش را در تبعید گذرانده و بسیاری از آثارش از آرزوهای انسان تبعیدی نشان دارد. خاکسار در عرصه تلاش برای آزادی بیان هم همواره فعال بوده و از اعضای تأثیرگذار کانون نویسندگان ایران است. «گیاهک» و «نان و گل» از نخستین داستانهای اوست که پیش از انقلاب در ایران منتشر شده. «بقال خرزویل»، «مرائی کافر است»، «بادنماها و شلاقها» و «بر فراز مسند خورشید» نوشته نسیم خاکسار از مهمترین مجموعه داستانها و رمانهای قابل تأمل در ادبیات تبعید ایران به شمار میآید. برخی از این آثار به زبان هلندی هم ترجمه و منتشر شده است.
نارسیس زهره نسب: شاعر، داستان نویس و روزنامه نگار. او در دانشکده هنرهای زیبا تحصیل کرده است. در سال ۲۰۱۰ مجموعه داستان «عبور معطر»ِ او توسط نشر ققنوس و هیلا در تهران منتشر شده است.
شهزاده سمرقندی: رماننویس و شاعر تاجیک، از همکاران رادیو زمانه از روز نخست. او فارغالتحصیل دانشکده زبان و سخنشناسی تاجیکی دانشگاه سمرقند است، در رشته فیلمسازی هم چندین دوره در لندن گذرانده و در فیلم مستند «چرخ و فلک» ساخته مهدی جامی نیز به عنوان راوی حضور دارد. دو رمان از شهزاده سمرقندی منتشر شده: «سندروم استکهلم» و «زمین مادران». شهزاده مجموعه شعری هم درباره سمرقند و بخارا آماده نشر دارد.
مهرناز صالحی: داستاننویس. از او رمان «وسوسههای آبی»، «مکانی دیگر» و مجموعه داستان «پنجگانه» منتشر شده است. مهرناز صالحی با گروه موسیقی شاندیز هم همکاری میکند. چهار «سی دی» حاصل این همکاریست. او در رشته تعلیم و تربیت تحصیل کرده و شاغل در همین زمینه است.
ناصر فاخته: نویسنده و شاعر. فاخته مجموعه داستان «داستانهای دهکده اوین» (انتشارات آرش، سوئد) و مجموعه شعر «سفر شب» (انتشارات اندیشه آزاد) را به زبان فارسی منتشر کرده است. «کسی دیگر» (انتشارات بالانس، ۱۹۹۶، آمستردام) نخستین اثر او به زبان هلندی است.
فیروزه فرجادنیا: نویسنده. آفریننده مجموعهای از داستانهای کوتاه، دفتری در شعر و رمانی به زبان هلندی به نام “پرنده نامهبر” (postvogel انتشارات Jurgenmaas در اکتبر ۲۰۱۴). او با انجمن ادبی «شبهای ناشناس» همکاری میکند.
رضا کشاورزی: داستاننویس. مجموعه داستان او در ایران از وزارت ارشاد اسلامی مجوز نگرفت و منتشر نشد. مجموعه داستان «قصههای کولی» (انتشارات موندیوس) به زبان هلندی از او منتشر شده است.
مرسده هاشمی: آوازخوان و نویسنده. او در زمینه موسیقی سنتی تعلیم دیده و هنر آواز را در دوران اقامت در هلند نیز، که از ۱۹۹۹ آغاز میشود، پی گرفته است. او فصلی از رمان در دست انتشارش را میخواند.
■ برنامه با اجرای موسیقی زنده همراه بود:
هادی هاشمی (سنتور)، علیرضا کنگرلو (تنبک)
■ گرداننده برنامه حسین نوشآذر بود.
حسین نوشآذر داستاننویس است. او مسئول بخش فرهنگ رادیو زمانه است. در ایران از او رمانهای «سفرکردهها» (نشر نی) و «سایهاش دیگر زمین را سیاه نخواهد کرد» (انتشارات مروارید) منتشر شده. در خارج از ایران از او سه مجموعه داستان و دو رمان توسط نشر باران در سوئد و انتشارات تصویر و نشر کتاب در آمریکا منتشر شده.
با سلام
آیا ورود به همایش برای همگان آزاد است؟ نیازی به رزور دارد؟
با پیش تشکر از پاسخ شما
—————————————
ورود آزاد است و نیازی به رزرو نیست − زمانه
Ali / 11 June 2015