روز چهارشنبه (۱۱ مارس) نیروهای نظامی عراقی و نفرات مسلح سازمان شیعی “حشید شعبی” (داوطلبان مردمی) که از طرف ایران پشتیبانی می‌شود، به شهر تکریت وارد شدند اما شهر هنوز به صورت کامل تصرف نشده است. به گزارش رویترز، تکریت در روز پنج‌شنبه (۱۲ مارس) شاهد مقاومت نیروهای داعش و آتشباری مداوم نیروی مقابل آنها بود.

پییشروی به سوی تکریت
پیشروی به سوی تکریت

تکریت، در ژوئن سال گذشته به تصرف داعش درآمد. نیروهای داعش در کاخ‌ها و مراکز نظامی‌ای مستقر شدند که صدام حسین در شهر زادگاه خود بنا کرده بود. هم اکنون همین مراکز، کانون‌های اصلی مقاومت داعش برای حفظ تکریت را تشکیل می‌دهند.

آمریکا تا کنون در حمله به تکریت مشارکت اعلام‌شده‌ای نداشته است. نقش ایران در این حمله برجسته‌ است. در اخبار رسانه‌های حکومتی ایران آشکارا به حضور “مستشاران نظامی” ایران در حمله به تکریت اشاره می‌شود.

در همین حال حملات هوایی آمریکا به مواضع داعش ادامه دارد. روز چهارشنبه گذشته، جنگنده‌های آمریکا و نیروهای ائتلاف ۱۲ حمله علیه امکان‌های لجستیکی و نفری داعش در اطراف کرکوک و نیز فلوجه انجام دادند.

نبرد بر سر موصل

به نظر می‌رسد که پس از تصرف تکریت به دست ارتش عراق و گروه‌های مسلح شیعی، نوبت به عملیات این نیروها برای بازپس‌گیری موصل برسد. موصل بزرگترین شهری است که در اختیار داعش قرار دارد. این شهر مرکز کنونی “خلافت” محسوب می‌شود، مرکز نظامی که سنی‌های افراطی جنگجو برپا کردن آن را در عراق و سوریه هدف مقدم خود می‌دانند.

اگر موصل تصرف شود، داعش مهم‌ترین کانون خود را از دست می‌دهد و در حالت تدافعی و عقب‌نشینی قرار می‌گیرد. حلقه محاصره دور داعش دارد تنگ می‌شود. داعش اکنون برای پیشروی، به جای حملات گسترده به اقدامات تروریستی در حد حملات کوچک و انتحاری رو آورده است. در روزهای اخیر، استان انبار و برخی روستاهای کردی در سوریه شاهد این گونه حملات بوده‌اند.