کاخ سفيد اعلام کرده باراک اوباما رئيس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، طرحی را وتو خواهد کرد که کنگره در نظر داشت در رابطه با مذاکره هسته‌ای گروه ۱+۵ با ايران به تصويب برساند.

obama3
یک سناتور جمهوری‌خواه گفته اوباما حس می‌کند تنها نماینده شهروندان آمریکا در مذاکرات هسته‌ای است

به گزارش خبرگزاری «رويترز»، بر اساس اين طرح که بعدازظهر جمعه توسط گروهی از سناتورهای کنگره از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه مطرح شده است، هر توافقی ميان آمريکا و ساير کشورهای مذاکره‌کننده با ايران بايد به تأیید کنگره برسد.

اين طرح رئيس‌جمهوری آمريکا را ملزم می‌کرد که متن هر گونه توافقی با ايران را تا پنج روز بعد از توافق نهايی تسليم کنگره کند. همچنين اين طرح اوباما را از تعليق يا هر گونه حذف تحريم‌ها تا ۶۰ روز بعد از توافق نهايی با ايران منع می‌کرد.

سخنگوی شورای امنيت ملی کاخ سفيد شنبه ۲۸ فوريه، با اعلام خبر وتو از سوی اوباما تصريح کرده است: «برای رئيس‌جمهوری کاملاً روشن است که اکنون زمان تصويب قانون جديد در مورد ايران نيست. در صورت ارسال اين طرح به رئيس‌جمهوری، او آن را وتو خواهد کرد.»

باب کروکر، سناتور جمهوری‌خواه و از پشتيبانان اين طرح، در واکنش به اين خبر گفته است «بسيار نوميدکننده است که رئيس‌جمهوری فکر می‌کند که خود تنها نماينده شهروندان کشور ما است.»

او جمعه بعدازظهر در دفاع از لايحه پيشنهادی گفته بود که اين اقدام برای نشان دادن درستی تحريم‌هايی است که کنگره تصويب کرده است. بنابراين اين گروه از سناتورها خواستار «يک فرايند بازنگری مسئولانه بودند که به کنگره اين فرصت را خواهد داد تا هر توافقی را پيش از برداشتن تحريم‌ها از سوی نهاد اجرايی تأييد يا رد کند.»

بیشتر بخوانید: سازمان‌های اسرائیلی-آمریکایی بر سر سخنرانی نتانیاهو در کنگره اختلاف دارند

ايران و کشورهای گروه ۱+۵ پس از آن‌که در ٢۴ نوامبر ۲۰۱۴ / سوم آذر ۹۳ نتوانستند به توافق نهايی دست پيدا کنند، مذاکرات خود را تا اول ژوئيه ٢٠١۵ / ۹ تير ۱۳۹۴ تمديد کردند تا در چهار ماه نخست به توافق کلی يا سياسی دست يابند و در سه ماه بعدی، جزئيات توافق را نهايی کنند.