شبهنظامیان «دولت اسلامی» در صدد ضرب سکه از طلا و نقره و مس با مهر مخصوص خود هستند تا با سیستم مالی دنیا بجنگند اما آیا میتوانند مستقل از بازار جهانی طلا چنین گامی را بردارند؟
گروه تروریستی داعش در بیانیهای اعلام کرده که طرحی برای ضرب هفت سکه مختلف دارد: دو سکه از طلا، سه سکه از نقره و دو سکه دیگر از مس. هدف از این طرح «در هم شکستن سیستم مالی مستبدانه و انحصاری» عنوان شده است.
در بیانیه داعش آمده که این اقدام «گامی الهی» برای رها شدن مسلمانان از سیستم اقتصادی جهانی است که بر پایه «رباخواری شیطانی» استوار شده است.
طرحهای ارائه شده از این سکهها، یک نیزه و سپر، مناره سفید دمشق یا پیش زمینهای از نقشه جهان نشان را نشان میدهند. نمادهایی از روایات اسلامی و این که روزی مسیح به زمین فرود خواهد آمد.
داعش میخواهد با این اقدام، اقتصاد جهانی را به زانو درآورد اما جدی شدن احتمالی ماجرا، عملا به نوسانات بازارهای جهانی و وابسته است. استیون هینک، استاد علوم اقتصاد از دانشگاه جان هاپکینز به «فایننشال تایمز» گفته است ضرب سکه طلا، مستقل از بهای جهانی طلا و نقره و مس میسر نیست.
سکه طلا باید ۲۱ گرم وزن داشته و عیار آن نیز ۲۱ باشد. آن گونه که «فایننشال تایمز» مینویسد برای هر سکه طلا باید ۶۹۴ دلار هزینه شود. هر سکه مسی ده گرمی نیز هفت سنت هزینه ساخت دارد و به طور نمونه، هر دینار از نقره در بازارهای کنونی هم، بین ۴۵ سنت تا ۵ / ۴ دلار خرج بر میدارد.
استیون هینک، در باره برنامه ضرب سکه داعش به «فایننشال تایمز» گفته است: «پرسش اصلی آن است که دولت اسلامی از کجا طلا و مس مورد نیاز خود را خواهد آورد؟»
داعش از ثروتمندترین گروههای تروریستی جهان به شمار میرود. سرمایه و موجودی این گروه از فعالیتهای تبهکارانه، باجگیری، غنائم جنگی، فروش اشیای عتیقه و همچنین فروش نفت خام در مناطق متصرفی سوریه و عراق به دست میآید.
در عین حال به تازگی از سوی سازمان اطلاعات و امنیت خارجی آلمان اعلام شد که درآمد سالانه «دولت اسلامی» از تجارت نفت، کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار آمریکا است و «در چشمانداز آینده» این درآمد «بسیار پایینتر» نیز خواهد شد.