WorldCoalition2014Posters_Translated_Farsi-page-001

دهم اکتبر، مطابق با ۱۸ ماه مهر، روز جهانی مبارزه با اعدام است. در سال ۲۰۰۲ برای اولین بار سازمان عفو بین‌الملل و سازمان «همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام» این روز را با این نام به جهانیان معرفی کردند. هدف از اقدام این دو گروه، بالابردن آگاهی مردم جهان از مسائل مربوط به مجازات اعدام و در نهایت لغو این مجازات عنوان شده است.
ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام و بسیاری از سازمان های طرفدار حذف مجازات اعدام در سراسر دنیا، امسال، در دوازدهمین روز جهانی علیه مجازات اعدام، بیشتر به آن دسته از زندانیان توجه دارند که دارای مشکلات و بیماری های روانی هستند. در این زمینه فرض بر این است که افراد مبتلا به بیماری روانی یا نارسایی ذهنی نباید با مجازات اعدام رو به رو شوند،
در اطلاعیه این گروه از همگان خواسته شده است برای اگاهی بیشتر در مورد مجازات اعدام در سراسر جهان، به اعداد و ارقام مربوط به این مجازات در سال ۲۰۱۴ دقت کنند.
بر اساس آمارهای موجود، مجازات اعدام در همه کشورهای اروپایی، به استثنای بلاروس، لغو شده است. ۱۴۱ کشور یا دو سوم از کشورهای جهان این مجازات را یا از نظر قانونی لغو کرده اند یا در عمل اجرا نمی‌کنند. در آمریکا نیز ۱۷ ایالت این مجازات را لغو کرده اند. این در حالی است که هنوز در ۵۸ کشور در جهان حکم مجازات اعدام صادر و اجرا می‌شود. ازجمله ایران که به همراه کشورهای چین و عربستان رکورد دار شمار اعدام سالیانه است.

مدیار سمیعی‌نژاد - روزنامه نگار
مدیار سمیع‌نژاد – روزنامه نگار

در آخرین گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه امور حقوق بشر در ایران، آمده است که بین ژوئیۀ ٢٠١٣ و ژوئن ٢٠١۴، حداقل٨۵٢ نفر در ایران اعدام شده اند. در این گزارش آمده است این آمار نشان دھندە افزایش نگران کنندە مجازات اعدام نسبت به سال گذشته است. بنا بر این گزارش ایران ھمچنین به اعدام مجرمان نوجوان ادامه می‌دھد. مطابق خبرهای اعلام‌شده، تنھا در سال ٢٠١۴، ھشت نفر که گمان می‌رود در زمان وقوع جرایم منسوب به آنان، در سنین زیر ١٨ سال بودند اعدام شده‌اند.

به مناسبت روز جهانی مبارزه با اعدام، با مدیار سمیع‌نژاد، روزنامه‌نگاری که آمار و تحولات اعدام در ایران را دنبال و آن‌ها را مستند می‌کند به گفت‌وگو نشستیم. مدیار سمیع‌نژاد از آخرین آمارهای اعدام در سال جاری میلادی در ایران می‌گوید.

بشنوید: