با گذشت چند روز از سخنرانی دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، واکنش مقامات ایرانی به سخنان او همچنان ادامه دارد.

Ali Larijani
لاریجانی می‌گوید سخنان نخست وزیر بریتانیا از سر ترس است

در تازه‌ترین موضع‌گیری علیه سیاست بریتانیا، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ایران خطاب به دیوید کامرون گفت شما از ترس داعش فریاد می‌زنید و فحاشی می‌کنید.

دیوید کامرون در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرده بود.

لاریجانی که در مراسم روز جهانی گردشگری در ایران شرکت کرده بود گفت بریتانیا نمی‌تواند برای ایران «بایدی» تعیین کند. به گفته رییس مجلس شورای اسلامی، تا چند روز پیش نزدیک بود بخشی از بریتانیا از آن جدا شود، بنابراین این کشور دیگر صاحب امپراتوری نیست که بخواهد برای ایران تعیین تکلیف کند.

لاریجانی با اشاره به خطر داعش گفت غربی‌ها امروز برای مبارزه با تروریست‌ها نیازمند ایران هستند اما نباید نیازشان را به عنوان امتیاز به ایران بفروشند.

David-Cameron
سخنان نخست وزیر بریتانیا در سازمان ملل متحد در ایران مساله ساز شده است

به گفته رییس مجلس ایران، پنتاگون دو نوع رفتار مختلف با داعش در عراق و سوریه دارد. در حالی که در عراق با رفتار تاکتیکی نمی‌خواهد داعش را ریشه کن کند تا همواره دولت عراق به غرب وابسته بماند، در سوریه سعی می‌کند رفتار راهبردی داشته باشد چون با دولت مرکزی سوریه نیز در ستیز است. لاریجانی تاکید کرد برای غربی‌ها مساله تروریسم مساله مهمی نبوده است و همیشه با آن برخورد تاکتیکی داشتند تا از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند.

لاریجانی گفت ایران هرگز با این ائتلاف دروغین علیه داعش همکاری ندارد.

سخنان دیوید کامرون در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی است که او روز جمعه ۲۶ سپتامبر، در مجلس عوام این کشور به اهمیت ایران در مبارزه علیه پیکارجویان داعش اشاره کرد و گفت درباره نقش ایران در ائتلاف جهانی علیه داعش با حسن روحانی، رییس جمهور ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت‌و گو کرده است.

اصولگرایان وارد می‌شوند

دیدار تاریخی حسن روحانی با دیوید کامرون در نیویورک واکنش گروه‌های اصولگرا در ایران را برانگیخته است.

Kayhan_UK
روزنامه کیهان خواستار حذف بریتانیا از مذاکرات هسته‌ای شده است

پرویز سروری قائم‌مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی اعلام کرده است باید به هر شکل جلوی گسترش روابط سیاسی با بریتانیا گرفته شود، اگر آنها دوباره از موضع قدرت وارد کشور شوند دچار مشکل می‌شویم و فتنه‌های جدید در داخل کشور شکل خواهد گرفت. او با هشدار نسبت به بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران گفت که این سفارتخانه همواره نقش هماهنگی میان نیروهای ضدانقلاب، اپوزیسیون و واپس‌گرا را داشته است .

روزنامه کیهان نیز تیتر اصلی روز شنبه ۵ مهر خود را به این موضوع اختصاص داد و نوشت:«حدف انگلیس از مذاکرات کمترین انتظار مردم است».

اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران نیز با اشاره به اظهارات دیوید کامرون گفت: «در مورد بازگشایی سفارت هم باید انگلستان ملزم به عذرخواهی باشد و پس از آن نیز تنها در حد کاردار سفارت‌‌ها بازگشایی شود».