در حمله نظامی به مواضع داعش و تندروهای اسلامگرا در سوریه که توسط آمریکا هدایت می‌شود، دست‌ کم ۱۲۰ نفر از جنگجویان این گروه کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه روز سه‌شنبه اعلام کرد که در میان کشته‌شدگان ۷۰ نفر عضو داعش و ۵۰ نفر از وابستگان به القاعده بوده‌اند. همچنین حال ۱۰۰ نفر از زخمی‌شدگان که همگی به داعش تعلق دارند، وخیم گزارش شده است.

سوریه
حمله از ناو آمریکایی به مواضع داعش. عکس از روابط عمومی نیروی دریایی آمریکا. نام عکاس: Carlos M. Vazquez

به دنبال اعلام حمله آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان «دولت اسلامی» در شمال سوریه، پنتاگون اعلام کرده که حملات شبانه به داعش بسیار موفق بوده و در جریان آن مراکز فرماندهی، کنترل و تدارکات داعش هدف قرار گرفته‌اند. پنتاگون همچنین اعلام کرده که این حملات مدتی ادامه خواهد داشت. اوباما قرار است در ساعت‌های آینده درباره استراتژی این کشور در مقابل دولت اسلامی صحبت کند.

فرانسه، آلمان و ترکیه اعلام کردند در این حملات هوایی مشارکت نداشته‌اند. هلند هم اعلام کرده در هیچ اقدامی در سوریه بدون حکم سازمان ملل مشارکت نخواهد کرد و مبارزه‌اش با دولت اسلامی به عراق محدود می‌ماند.

در مقابل وزارت خارجه روسیه به این حملات هوایی آمریکا اعتراض کرده است. روسیه گفته حمله باید مطابق قوانین بین‌المللی انجام شود و تنها اطلاع دادن کافی نیست. به گفته روسیه آمریکا باید پیشتر رضایت دولت سوریه را برای این حملات جلب می‌کرد. روسیه این حملات را باعث تنش بیشتر در منطقه دانسته است.

با این حال دولت سوریه اعلام کرده که از حملات هوایی آمریکا و متحدانش خبر داشته، اما در مبارزه با تروریسم حق حاکمیت سوریه باید رعایت شود و همچنین این جملات باید مطابق قوانین بین‌المللی صورت گیرند. تلویزیون سوریه به نقل از وزارت خارجه سوریه اعلام کرده است که آمریکا به سفیر این کشور در سازمان ملل خبر این اقدام را داده بود.

us-airstrikes-syria
پنتاگون اعلام کرده که حملات شبانه به داعش بسیار موفق بوده

با وجود مخالفت روسیه، ائتلاف ملی سوریه نیز که از مخالفان دولت این کشور است، از حملات هوایی استقبال کرده و آن را عامل تقویت این ائتلاف در برابر بشار اسد دانسته است. همچنین یک مقام این اتئلاف خواهان ادامه این حملات تا نابودی کامل دولت اسلامی در سوریه شده است.

گفته می‌شود این حمله به کمک متحدانی انجام شده که نام‌شان برده نشده است، اما رسانه‌های آمریکایی از عربستان، اردن، امارات، بحرین و قطر یاد کرده‌اند.

دولت اردن رسما اعلام کرده که در این حملات شرکت داشته، اما ناتو دست داشتن این کشور در این حمله‌ها را انکار کرده است.

پنتاگون گفته که جز داعش، اعضای«گروه خراسان» – از گروه‌های شبه نظامی قدیمی القاعده-  نیز هدف این حملات هوایی هستند. یک خبرنگار آسوشیتدپرس در توییتر خود از یک مقام نظامی آمریکایی نقل کرده که علت حمله به  گروه خراسان در سوریه این بوده که این گروه قصد اجرای یک حمله برنامه‌ریزی شده به آمریکا یا اروپا را داشت.

با اینکه گفته می‌شود سران دولت اسلامی با اطلاع داشتن از امکان حمله هوایی شب گذشته محل‌ خود را ترک کرده بودند، یک موسسه مستقل به نام «دیدبان حقوق بشر سوریه» در لندن، اعلام کرده است که پنجاه نفر در حملات هوایی آمریکا و متحدانش را به سوریه کشته شده‌اند.

یک سخنگوی پنتاگون به شبکه خبری «ان‌بی‌سی» گفته که این حملات با موشک‌های تاماهاوک و بمب‌افکن‌های «اف – ۲۲» انجام شده‌اند. این جنگنده‌ها مدرن‌ترین و گران‌ترین جت‌های شکاری امریکا هستند و هر یک ۱۸۹ میلیون دلار قیمت دارند.

جنگده‌های آمریکایی از باند پرواز ناو هواپیمابر جورج دبلیو بوش، برای حمله به مواضع گروه «دولت اسلامی» (داعش) شروع به پرواز می‌کنند. عکس از روابط عمومی ارتش آمریکا، نام عکاس: رابرت بروک
جنگده‌های آمریکایی از باند پرواز ناو هواپیمابر جورج دبلیو بوش، برای حمله به مواضع گروه «دولت اسلامی» (داعش) شروع به پرواز می‌کنند. عکس از روابط عمومی ارتش آمریکا، نام عکاس: رابرت بروک

به نقل از شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، ساختمان‌های محل زندگی رهبران داعش، مرکز فرماندهی، اردوگاه آموزشی و زرادخانه «دولت اسلامی» از اهداف حمله بوده‌اند. واشنگتن پست اعلام کرده که پنتاگون برای حمله به ۲۰ موضع داعش برنامه‌ریزی کرده بود.

ساکنان شهر رقه گفته‌اند که صدای انفجارهای مهیب و پرواز جنگنده‌ها بر فراز این شهر را شنیده‌اند. خبرگزاری رویترز از دو شاهد عینی نقل کرده است که ساکنان این شهر بعد از حملات هوایی صبح امروز سه شنبه، در حال فرار از این شهر هستند.

جان کری دو هفته پیش تلاش کرده بود کشورهای حوزه خلیج فارس را به حضور در عملیات هوایی علیه داعش ترغیب کند. کری در سفر به جده گفته بود که ده کشور عربی در ائتلاف بین‌المللی علیه داعش شرکت می‌کنند. آن زمان گفته شد که همکاری این کشورها در ائتلاف یاد شده الزاما نظامی نیست.

 اوباما در نطق ملی خود در دو هفته قبل تاکید کرده بود که استراتژی ایالات متحده، تضعیف و نابودی داعش در عراق و سوریه است.

در این میان شمار آوارگان کرد سوری که به ترکیه گریخته‌اند از ۱۳۰ هزار نفر تجاوز کرد. سازمان ملل با اعلام این رقم از جامعه جهانی خواست به ترکیه در ساماندهی این میزان پناهجو کمک کنند.

ویدئویی از مقدمات حمله به مواضع داعش را می‌توانید ببینید: