حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ايران با انتقاد از تعيين مجازات برای روش‌های جلوگيری از بارداری گفت نگران اين است که با چنين تصميمات «نادرستی» دوباره «فعاليت‌های زيرزمينی دو دهه قبل و سقط‌های غيرقانونی» گسترش پيدا کند.

حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزير بهداشت: هرجا برخورد سلبی داشته‌ايم نتيجه نگرفته‌ايم و هيچ‌وقت از اين طريق موفق عمل نکرده‌ايم.
حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزير بهداشت: هرجا برخورد سلبی داشته‌ايم نتيجه نگرفته‌ايم و هيچ‌وقت از اين طريق موفق عمل نکرده‌ايم.

به گزارش روزنامه شرق، وی افزود: «من بارها گفته‌ام که در بحث جمعيت اقدام ما بايد اقناعی باشد. جامعه بايد باور کند که به‌خاطر کشور، به‌خاطر امنيت کشور، استقلال کشور و پيشرفت کشور نياز به نيروی جوان دارد. نبايد بگذاريم جمعيت کشور پير شود.»

به‌گفته هاشمی «برخورد سلبی با مردم جواب نمی‌دهد، به‌ سال‌های گذشته نگاه کنيد هرجا برخورد سلبی داشته‌ايم نتيجه نگرفته‌ايم و هيچ‌وقت از اين طريق موفق عمل نکرده‌ايم.»

چند روز پيش کليات طرح افزايش نرخ باروری و پيشگيری از کاهش رشد جمعيت، با رأی ۱۰۶نماينده مجلس ايران تصويب شد.

در صورت تصويب جزئيات اين طرح، بين دوتا پنجسال مجازات حبس برای انجام عمل‌های جراحی وازکتومی و توبکتومی اعمال می‌شود.

مهدی دواتگری، نماينده مراغه در مخالفت با اين طرح گفت، تصويب چنين قانونی باعث خواهد شد که عمل‌های ياد شده (بستن لوله‌ها در مرد و زن) به صورت غيرقانونی و در پستوها و مطب‌ها انجام گيرد.

علی مطهری از نمايندگان موافق اين طرح اما با استناد به «فتوای امام خمينی»، عقيم‌سازی دايمی و بازگشت‌ناپذير را حرام خواند.

موج تشويق به فرزندآوری که اينک با تهديد همراه شده، در پی سخنرانی آيت‌الله خامنه‌ای در مهر ماه ۱۳۹۲در بجنورد به راه افتاد. در نخستين گام، وزارت بهداشت عمل‌های رايگان عقيم سازی در بيمارستان‌های دولتی را برچيد. آموزش رايج  روش‌های پيشگيری در روستاها و شهرستان‌ها نيز متوقف شدند.