فريد مرادی، سرويراستار انتشارات نگاه گفت تجديد چاپ کتاب‌های رضا براهنی، نويسنده، شاعر و منتقد ادبی، توسط اين انتشارات از سال ۱۳۸۸ ممنوع شده و وزارت ارشاد گفته است براهنی چون با جمهوری اسلامی مخالف است نبايد اثری از او منتشر شود.

رضا براهنی، نويسنده، شاعر و منتقد ادبی

به‌گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، فريد مرادی با بيان اين‌که انحصار انتشار کتاب‌های رضا براهنی در اختيار اين انتشارات است، درباره‌ علت نبودن کتاب‌های او در بازار کتاب گفت: “تجديد چاپ کتاب‌های براهنی ما از سال ۱۳۸۸ ممنوع شده است. از اين سال به بعد، نامش در ليست ممنوع‌القلم‌ها جای گرفت و از آن پس ديگر کتاب‌هايش مجوز انتشار نگرفتند.”

وی درباره تجديد چاپ کتاب “خطاب به پروانه‌ها”ی براهنی از سوی نشر مرکز در سال ۹۱، گفت: “آقای براهنی در پی قراردادی اجازه نشر کليه آثار مکتوبش را به نشر نگاه واگذار کرده است، از قبيل کتاب‌هايی که دست نشرهای ديگر بوده است، اما چون به نشر ما برای چاپ اين کتاب‌ها مجوز نمی‌دادند، ما به نشرهای ديگری که کتاب‌های او را منتشر می‌کردند، اعتراضی نکرديم. چون ما اول بايد مسأله‌مان را با ارگان دولتی مسئول حل می‌کرديم و بعد برای گرفتن حق انتشار آثار براهنی با ديگر نشر‌ها گفت‌وگو می‌کرديم. ممانعت ما از چاپ کتاب‌های او در ديگر نشرها فايده‌ای نداشت.”

وی با بعيد دانستن چاپ آثار براهنی از سوی انتشاراتی‌های ديگر افزود: “چندی پيش دوستی يادنامه‌ای درباره‌ منوچهر آتشی برای دريافت مجوز ارائه کرده بود که شهرداری بوشهر ناشر آن بود. در اين يادنامه مقاله‌ای از براهنی درباره آتشی آمده بود که سال ۴۰ در مجله «فردوسی» منتشر شده بود، اما ارشاد گفته بود اين مقاله بايد از يادنامه بايد حذف شود، چون براهنی معاند نظام است و نبايد اثری از او منتشر شود. دست آخر با کلی گفت‌وگو، مقاله براهنی در يادنامه می‌آيد، اما اسمی از او برده نمی‌شود.”

فريد مرادی درباره تغييرات در وزارت ارشاد پس از روی کار آمدن حسن روحانی به‌عنوان رئيس‌جمهور ايران و اين‌که پس از اين تغييرات درخواست انتشار آثار براهنی را ارائه داده است يا خير، گفت: “ما تغييری را در وزارت ارشاد حس نکرده‌ايم که بخواهيم اين کار را بکنيم. در سياست خارجی می‌توان تغيير را حس کرد، اما در وزارت ارشاد حرف‌های خوبی زده شد و هنوز به هيچ‌يک عمل نشده است. تصدی اداره کتاب هم بعد از شش ماه بلاتکليفی به يک بازنشسته نهادهای نظامی سپرده شد.”

رضا براهنی عضو کانون نویسندگان ایران است که هم‌اکنون در خارج از ايران زندگی می‌کند. او مدتی رئیس انجمن قلم کانادا نيز بود و آثارش به زبان‌های مختلف از جمله انگلیسی، سوئدی و فرانسوی ترجمه شده‌ است.

از جمله آثار وی، کتاب‌های شعر آهوان باغ، جنگل و شهر، شبی از نيمروز، مصيبتی زير آفتاب، گل بر گستره ماه، ظل‌الله، خطاب به پروانه‌ها؛ رمان‌های روزگار دوزخی آقای اياز، دو برادر آخر خطر در يک خط، چاه به چاه، بعد از عروسی چه گذشت، آواز کشتگان، آزاده خانم و نويسنده‌اش، رازهای سرزمين من، همچنين نقدهای ادبی طلا در مس (۳ جلد)، نقد تحليلی شعر جديد، تجربه و خلاقيت در شعر و شاعری، قصه‌نويسی و کيميا و خاک هستند.