مطالب این بخش برگرفته از «تریبون زمانه» هستند. تریبون زمانه، آنچنان که در پیشانی آن آمده است، تریبونی است در اختیار شهروندان. همگان میتوانند با رعایت اصول دموکراتیک درج شده در آییننامه تریبون آثار خود را در آن انتشار دهند. زمانه مسئولیتی در قبال محتوای این مطلب ندارد.
هموطنانم، با درود و احترام فراوان به شرافت و شجاعت شما
قاسم آبسته هموطن اهل سنتمان از دیار کردستان را دو ماه پیش در بند امن واحد سه زندان قزلحصار دیدم، و تا پیش از آنکه مقامات وقت زندان مانع رفت و آمد آنها (۱۳ زندانی سیاسی عقیدتی اهل سنت کُرد و بلوچ که در فضایی بسیار محدود و غیرانسانی در بند امن نگه داشته میشوند) با ما شوند، ساعاتی را با او و دیگر دوستان همپروندهاش گفتگو کردم، قاسم توضیح داد که دوستانش محفلی مذهبی داشتهاند که پس از بروز یک اتفاق تروریستی در شهر آنها دوستانش را بازداشت میکنند، اتفاقی که هیچ ربطی به آنها نداشته، قاسم که تنها چند هفتهای به محفل مذهبی رفقایش رفت و آمد داشته، پس از بازداشت دوستانش، با این ذهنیت که کل ماجرا یک سوتفاهم است، به صورت “خودمعرف” شخصا خود را به مقامات قضایی معرفی میکند، اما متاسفانه با فشارهای غیرانسانی، شکنجه انفرادی و… و با پروندهسازی اداره اطلاعات ارومیه برای ایشان و دوستانش، در نهایت با اتهام محاربه و حکم اعدام مواجه میشود.
آن روز به او دلداری دادم که دستگاههای قضایی امنیتی جمهوری اسلامی زنده یاد محسن شکاری را به خاطر شکستن یک نرده و خط انداختن روی بازوی یک بسیجی دو ماه پس از بازداشت، ناجوانمردانه اعدام کرد، این جماعت اگر یک تفنگ بادی هم از شما به دست میآوردند، شما را ۱۴ سال زیر حکم نگه نمیداشتند. ضمن آنکه بازجویان اداره اطلاعات هم آنقدر میفهمند کسی که خود معرف نزدشان میرود ریگی به کفش ندارد!
همان روزها در بند امن یکی از همپروندهایهای قاسم دادگاه اولشان با قاضی مقیسه را چنین روایت کرد : “کل دادگاه دو دقیقه طول نکشید، مقیسه گفت:” اولا کُرد هستید این یک اعدام! ثانیا اهل سنت هستید این دو اعدام و ثالثا تفکر سلفی دارید این سه اعدام… والسلام!”
هموطنان، حقوقدانان، وکلای شریف
قاسم آبسته را با چنین روند ضد حقوقبشری و غیر انسانی و با نقض تمام حقوقش دو روز پیش به انفرادیهای بند امن قزلحصار بردهاند، جایی که زندانی را پیش از اجرای حکم به آنجا منتقل میکنند، و چون حکم اعدام وی قطعی شده خانواده و همبندیهایش نگران اجرای این حکم غیرانسانی و نامشروع هستند. قاسم آبسته، خانواده، همبندیها و به خصوص دو فرزند خردسال او چشم انتظار همدلی و همراهی و اعتراض شما برای جلوگیری از اجرای این حکم غیرانسانی و غیر قانونی هستند.
نا امیدشان نکنید.
احمدرضا حائری
۱۲ آبان ۱۴۰۲
زندان قزلحصار
۱۴ سال پیش، در پی کشته شدن یک فعال سیاسی در یک درگیریای در ارومیه، قاسم آبسته همراه با هفت متهم دیگر به اتهام «قتل عمد» بازداشت و پرونده او پس از مدتی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارسال شد. در آن جا به دلیل نبود مستندات کافی درباره قتل عمد، اتهام آبسته به «افساد فیالارض» تغییر کرد. قاسم آبسته در تمام طول دادرسی از داشتن وکیل محروم بوده و پرونده او مملو از ابهامها و ایرادها است. در سال ۱۳۹۵، حکم اعدام او در دیوان عالی کشور رد و دوباره به شعبه دیگری از دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی ارجاع شد. اما این بار در یک همکاری دو جانبه میان قاضی صلواتی و نهادهای امنیتی، اتهام قاسم آبسته از «افسادفیالارض» به «محاربه» تغییر کرد و حکم اعدام او صادر و قطعی شد.