مطالب این بخش برگرفته از «تریبون زمانه» هستند. تریبون زمانه، آنچنان که در پیشانی آن آمده است، تریبونی است در اختیار شهروندان. همگان میتوانند با رعایت اصول دموکراتیک درج شده در آییننامه تریبون آثار خود را در آن انتشار دهند. زمانه مسئولیتی در قبال محتوای این مطلب ندارد.
جمعی از اساتید دانشگاه و فعالان سیاسی در بیانیهای از اتهامات وارده به دکتر سعید مدنی انتقاد کردند و آزادی او را مطالبه کردند. متن بیانیه به شرح زیر است:
دکتر سعید مدنی محققی اندیشمند و انسانی متعهد به تلاش برای تحقق دموکراسی در ایران است. او سالهای زندگی خود را وقف پژوهش در حوزه آسیبها و مشکلات اجتماعی ایران کرده و یکی از نخستین پژوهشگرانی است که به مسائلی چون روسپیگری و اعتیاد در ایران پس از انقلاب پرداخته است. همچنین یکی از مهمترین مجلات ایرانی در حوزه رفاه و مشکلات اجتماعی ایران را راه اندازی کرده و در نشر دانش این حوزه نیز سهم بسزایی داشته است. او در سالهای اخیر آثار ارزشمندی به چاپ رسانده که در آشنا ساختن جامعه ایران با چگونگی شکل گیری جنبشهای اجتماعی خشونتپرهیز و ویژگیهای آنها در کشور نقش بسزایی دارد. تعهد او به جامعه ایران تنها به تحقیق و پژوهش محدود نشده و همواره به عنوان انسانی آزادی خواه شناخته شده است که برای استقرار دموکراسی در ایران از طریق فعالیت های مدنی از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
او که بارها در طول زندگی خود به زندان و تبعید محکوم شده، اکنون نیز ماههاست که با طرح اتهامات ناروا بازداشت شده و در زندان به سر می برد.
انتساب تلاشهای دکتر سعید مدنی به خارج از کشور، در حالی که او در همه عمر خود جز به ایران و تلاش برای آزادی ایران نیندیشیده، اتهامی غیرقابل قبول است.
ما امضاء کنندگان این بیانیه آزادی فوری و بی قید و شرط این کنشگر و پژوهشگر برجسته و دلسوز را خواستاریم.
لینک بیانیه و اسامی امضا کنندگان را در این لینک ببینید.
سعید مدنی، پژوهشگر علوم اجتماعی، جامعهشناس و نویسنده دوشنبه ۲۶ اردیبهشت سال جاری با یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شد.
خبرگزاری مهر، نزدیک به سپاه پاسداران در خبری کوتاه علت بازداشت این جامعهشناس را «ملاقات با عناصر مشکوک بیگانه و انتقال منویات و خطوط عملیاتی آنها به برخی عناصر سابقهدار داخل کشور ارتباط مشکوک خارجی و اقدامات ضدامنیتی» عنوان کرد.
بازداشت سعید مدنی در راستای موج بازداشت و دستگیری فعالان صنفی، کارگری، فعالان مدنی و سیاسی صورت گرفت که بسیاری از آنها از جمله کیوان مهتدی، آنیشا اسدالله و رضا شهابی با اتهامهای مشابه بازداشت شدند.
پیشتر در تاریخ ۷ دیماه ۱۴۰۰ زمانی که این جامعهشناس و نویسنده قصد خروج از کشور به منظور یک فرصت مطالعاتی در دانشگاه ییل آمریکا را داشت، گذرنامه او در فرودگاه امام خمینی ضبط و از خروج او ممانعت به عمل آمد. سعید مدنی دو روز قبل از این واقعه به مدت چهار ساعت در یکی از خانههای امن وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته بود و به او گفته بودند مانعی برای خروج از کشور ندارد.
سعید مدنی همچنین در ایران ممنوع القلم شده بود و بهمنماه سال گذشته در نامهای به محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ممنوعالقلمی خود و عدم صدور مجوز برای کتابهایش اعتراض کرد. از اینرو آخرین کتاب سعید مدنی به نام «علیه اعدام» در خارج از کشور و توسط انتشارات باران در سوئد منتشر شد.
سعید مدنی پیشتر سابقه زندان دارد و تاکنون پژوهشهایی در زمینه مسائل اجتماعی ایران از جمله فقر و نابرابری، اعتیاد، کودک آزاری، خشونت علیه زنان، تن فروشی، رفاه اجتماعی، اعدام و غیره منتشر کرده است. او در سالهای ۱۳۷۳، ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ سابقه بازداشت و محکومیت دارد.