مطالب این بخش برگرفته از «تریبون زمانه» هستند. تریبون زمانه، آنچنان که در پیشانی آن آمده است، تریبونی است در اختیار شهروندان. همگان میتوانند با رعایت اصول دموکراتیک درج شده در آییننامه تریبون آثار خود را در آن انتشار دهند. زمانه مسئولیتی در قبال محتوای این مطلب ندارد.
ایمان گنجی، دکترای فلسفه هنرهای اجرایی و پژوهشگر نظریه سیاسی، در پادکستی با سجاد سپهری از ایران آکادمیا به بررسی خیزش انقلابی مردم ایران میپردازد.
ایمان گنجی، نویسنده و مترجم آثار نویسندگانی همچون کارل مارکس، باروخ اسپینوزا، والتر بنیامین، ژیل دلوز، فلیکس گتاری، آنتونیو نگری و دیگران در این گفتوگو مسألههای متفاوتی در خیزش اخیر را به بحث میگذارد: جنگ بر سر زمان و مکان؛ مسألهی اتحاد و رویاهای مختلف سیاسی برای آینده ایران؛ و مسأله رهبری و سازماندهی.
ویدئوی این پادکست را در لینک زیر ببینید:
منبع این مطلب: ایران آکادمیا
پادکست آموزنده و با ایده های نو.
بگمانم در بحث سازماندهی، درحالی که ایمان گنجی تلاش کرد که سازماندهی شبکهای و افقی را تبیین کند، اشاره سجاد سپهری به ایده و موضوع “سانترالیسم دموکراتیک” باعث مخدوش شدن بحث شد. “سانترالیسم دموکراتیک” چه بلحاط ایده و چه بلحاظ تجربه، مبتنی بر نهادی شدن اقتدار و سلسله مراتب است، در نقد آن، مفهوم و ایده “دموکراسی سانترالیزه” پدید آمد که تا رسیدن به مفهوم و تجربه تازه ( در گره خوردگی با شبکه اینترنتی و مجازی) سازمانیابی (سازماندهی) شبکهای و افقی ( دموکراسی مستقیم و مشارکتی) راه طولانی می بایست طی میشد. و البته هنوز در آغاز راه هستیم و مساله سازماندهی در جهان کنونی و برای یک دنیای دیگر هنوز پاسخ لازم را نگرفته است.
اصغر ایزدی / 17 December 2022