وزارت خارجه فرانسه اقدام ایران در پرتاب ماهواره پیام را محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، اگنس ون درمول سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، چهارشنبه ۱۶ ژانویه/ ۲۶ دی اعلام کرد که در نظر دولت این کشور «برنامه موشکی ایران، منبعی برای نگرانی جامعه بینالملل است.» ون درمول گفت: «ما از ایران میخواهیم آزمایشهای جدید موشک بالستیک که برای داشتن توانایی حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، از جمله ماهوارهبرهای فضایی را انجام ندهد و از ایران میخواهیم که به تعهداتش در قبال قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل احترام بگذارد.» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه جمعه ۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی هم از ایران خواسته بود که «هرچه سریعتر تمام فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک را متوقف کند.» ماهوارهای که ایران روز گذشته (سهشنبه) تحت عنوان «پیام» با ماهوارهبر «سیمرغ» به فضا پرتاب کرد، در مدار قرار نگرفت. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز اقدام جمهوری اسلامی به پرتاب ماهواره را تهدیدی برای اروپا و آمریکا دانسته است. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی اعلام کرده که هدف از پرتاب ماهواره پیام جمعآوری اطلاعاتی «درباره آب و هوا، کشاورزی، آب سرزمینی و جنگلها» بود.
16 January 2019
محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران ، چهارشنبه 16 ژانویه، ضمن تهدید اسرائیل خطاب به این کشور گفت که باید از «موشکهای نقطه زن» بترسد.
سخنان جعفری پاسخی بود به تهدیدهای اخیر بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل که گفته بود چنانچه حکومت اسلامی نیروهای نظامی خود را هرچه سریعتر از سوریه خارج نکند، اسرائیل به حملات خود علیه موضع ایران ادامه خواهد داد.
جعفری سخنان نتانیاهو را «مضحک» خواند و گفت: «اراده جمهوری اسلامی حفظ آنچیزی است که در سوریه دارد!».
او ادامه داد: «هم تمامی مستشاران نظامی و انقلابی و هم تجهیزات و سلاحهایی که برای آموزش و توانمند سازی مبارزین مقاومت اسلامی و حمایت از مردم مظلوم سوریه?!!، در این کشور اسلامی داریم را حفظ خواهیم کرد!».
sattar beheshti / 17 January 2019
علیرغم صدها میلیون دلار هزینه :ماهواره جاسوسی به اقیانوس هند سقوط کرد!
جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعاتی سهشنبه 15 ژانویه از شکست اقدام در پرتاب ماهواره به فضا خبر داد.
روحانی سرهنگ اطلاعاتی ریس جمهور ؟! در توضیح این اقدام گفته بود: «ماهواره پیام به زودی توسط ماهواره بر ساخت داخل به فضا پرتاب خواهد شد و در 600 کیلومتری زمین قرار میگیرد.
وی ادامه داد: «این ماهواره روزی 6 بار از بالای سر ما می گذرد. پیام با دوربینهایش اطلاعاتی دربارهی آب و هوا، کشاورزی، آب سرزمینی و جنگلها برای ما ارسال میکند. این ماهواره تحقیقاتی نبوده، بلکه اولین ماهواره عملیاتی ماست!!».
Faryad / 17 January 2019