سی‌امين دوره جشنواره فيلم فجر، يکی از ناهماهنگ‌ترين و بی‌نظم‌ترين دوره‌های جشنواره در ۱۰ سال اخير، به‌کار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاری ميراث فرهنگی، جشنواره سی‌ام جشنواره‌ فيلم‌سازان متوسط و يکی از “بدترين دوره‌های جشنواره” در ۱۰ سال اخير بود.

مراسم پايانی سی‌امين جشنواره فيلم فجر شامگاه روز گذشته، يکشنبه ۲۳ بهمن‌ماه در تالار وحدت تهران به‌کار خود پايان داد.

اين خبرگزاری در توصيف جشنواره سی‌ام نوشته است که در اين جشنواره حتا “به‌زور چشم‌پوشی از کاستی‌ها، بيش از دو يا سه اثر خوب در بين آثار به‌چشم نمی‌خورد.”

بنا به اين گزارش از همان آغاز “دست هايی پنهان”، جشنواره سی‌ام را اداره می‌کرد.

درست در آن زمان که دبير جشنواره خبر داد بر خلاف دو دوره گذشته سينمای رسانه امسال در برج ميلاد نيست و به يکی از سينماهای سطح شهر خواهد رفت او از شمقدری نامه‌ای دريافت کرد که در آن دستور داده بود تا همان برج ميلاد به‌عنوان سينمای رسانه‌ها اعلام شود.

به گفته خبرگزاری ميراث فرهنگی همان “دست‌های پشت پرده در مديريت جشنواره” اجازه به ورود فيلم‌های “موفق و قابل احترامی” چون “خودزنی”، “زندگی خصوصی آقا و خانم ميم” و “سه‌ونيم” به بخش مسابقه را نداد و به‌جای آن‌ها “فيلم‌هايی ضعيف و سطحی” به اين بخش وارد شدند.

جواد شمقدری، رئيس سازمان تازه تأسيس سينمايی ايران: رثيه‌سرايی برای فيلم‌هايی که ما با رويکرد آن‌ها مخالفيم، مشکلی را حل نمی‌کند؛ امسال برخی از فيلم‌ها حدود اخلاقی را رعايت نکرده بودند

“ناهم‌ترازی وجايگزينی فيلم های خوب با فيلم‌های بد” و از سوی ديگر “بدقولی” برخی از سينماگران برای حضور در نشست‌های خبری جشنواره، دستاوردی جز نشست‌هايی همراه با “درگيری‌های لفظی و تسويه‌حساب‌های شخصی” به‌همراه نداشت.

بی‌نظمی و مشکلات بسيار فنی در پخش فيلم‌ها نيز به بی‌نظمی‌های اين دوره افزود وقتی که فيلم “محرمانه تهران” به‌دليل آماده نشدن نسخه کامل صداگذاری؛ در ميانه نمايش قطع و نمايش دوباره آن به روز ديگری موکول شد.

تارنمای خبرآنلاين نيز گزارش داد که بر خلاف وعده دبير جشنواره که گفته بود در صدور کارت‌های خبرنگاران و رسانه‌ها دقت کافی می‌کند امسال، شش هزار کارت ثابت و هفت‌صد کارت ميهمان برای يک سالن دو هزار نفری صادر کردند و دوباره امسال، سالن جشنواره پر بود از کودکان، زن‌های خانه‌دار و کسانی که هيچ ارتباطی به مطبوعات و سينما نداشتند.

همچنين خبرگزاری کار ايران (ايلنا) در گزارش خود از مراسم پايانی جشنواره فيلم فجر نوشته است ازدحام دعوت‌شدگان و جلوگيری از ورود آن ها توسط مسئولان سالن، اعتراض برخی را برانگيخت و يکی از مدعوين در سالن از دبير جشنواره خواست تا جوابگوی وضعيت پيش آمده باشد.

جواد شمقدری معاون سينمايی وزير ارشاد و رئيس سازمان تازه تأسيس سينمايی ايران در مراسم پايانی جشنواره از سينماگران خواست تا به “حادثه ۲۲ بهمن” بيشتر بپردازند.

وی گفت: “ما نمی‌خواهيم در سينمای ايران تک صدايی رواج پيدا کند اما به راستی صدای مردم؛ انقلاب اسلامی و ۳۳ سال پايداری مردم ايران در سينمای ما کجاست؟”

وی همچنين گفت: “مرثيه‌سرايی برای فيلم‌هايی که ما با رويکرد آن‌ها مخالفيم، مشکلی را حل نمی‌کند؛ امسال برخی از فيلم‌ها حدود اخلاقی را رعايت نکرده بودند و من از مسئولان صدور پروانه نمايش خواهم خواست تا با سازندگان اين فيلم‌ها صحبت کنند و آن‌ها را به اصلاح هدايت کنند.”

در بخش برگزيدگان جشنواره سی‌ام فجر، ديپلم افتخار بهترين فيلم به کارگردان‌های روزهای زندگی و ضد گلوله، در بخش بهترين کارگردانی، سيمرغ‌های بلورين به پرويز شيخ‌طادی برای روزهای زندگی و بهترين فيلم‌نامه به مصطفی کيايی برای فيلم ضد گلوله اهدا شدند.

سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد را ‌فرهاد اصلانی برای خرس و زندگی خصوصی به‌دست آورد و در بخش بهترين بازيگر زن ديپلم افتخار به بهناز جعفری برای بازی در تلفن همراه رئيس جمهور و سيمرغ نيز به هنگامه قاضيانی برای روزهای زندگی رسيد.

اکبر عبدی برای خوابم می‌آد به‌عنوان بهترين بازيگر مکمل مرد و يکتا ناصر برای يکی می‌خواد باهات حرف بزنه، بهترين بازيگر مکمل زن برای دريافت سيمرغ بلورين انتخاب شدند.

سيمرغ بهترين فيلم‌برداری به امير کرمی برای روزهای زندگی و بهترين تدوين نيز به هايده صفی برای فيلم نارنجی‌پوش رسيد.

سيمرغ بهترين موسيقی را حسين عليزاده برای ملکه و ديپلم افتخار بهترين موسيقی را ناصر چشم‌آذر برای گشت ارشاد به‌دست آوردند.

در بخش جايزه ويژه هیأت داوران را داريوش مهرجويی برای نارنجی‌پوش دريافت کرد و جايزه بهترين فيلم‌نامه اقتباسی را علی مصفا برای پله آخر گرفت.

در بخش پايانی اين مراسم، سيمرغ مردمی به فيلم برف روی کاج‌ها به کارگردانی پيمان معادی و تهيه‌کنندگی سيدجمال ساداتيان رسيد.

پيمان معادی؛ بازيگری که چندی پيش اصغر فرهادی را در دريافت جايزه‌ گلدن گلوب همراهی کرده بود؛ در حالی که ازسوی شرکت‌کنندگان در مراسم پايانی به‌شدت تشويق شده بود؛ گفت: “اين همان روزی ست که من به خاطرش به سينما پا گذاشتم! من وارد سينما شدم و در سينما خواهم ماند.”

معادی همچنين جای دوست خود؛ اصغر فرهادی را در اين مراسم خالی کرد.

سی‌امين دوره جشنواره فيلم فجر شامگاه چهارشنبه ۱۲ بهمن‌ماه آغاز به‌کار کرد.