معبد اژدها تنها معبد بودایی ایران در فاصله ۱۷ کیلومتری سلطانیه (زنجان) قرار دارد. این معبد به زبان ترکی «داش کَسَن» نامیده می‌شود و به همین نام شهرت دارد. ساخت معبد اژدها در ابتدای قرن هشتم هجری در دوره ایلخانیان انجام گرفته و نیمه تمام رها شده است. این محل در مجاورت روستای «ویر» به منظور ایجاد معبدی بودایی در نظر گرفته شده بود. نقش‌های دو اژدها به طول ۵ متر و عرض ۱.۵متر بزرگترین نقوش تزیینی این معبد به شمار می‌آیند.

محدوده معبد اژدها مستطیلی و به ابعاد تقریبی ۱۰۰ متر در۵۰ متر است.
مجموعه تاریخی «داش کسن» مرکب از ایوانها، نقوش برجسته و محوطه‌های باستانی است که در جهات مختلف به ویژه نقش حجاری شده اژدها، منحصر به فرد و قابل توجه‌ است.
نقش‌های اژدها به طول ۵ متر و عرض ۱.۵متر بزرگترین نقوش تزیینی معبد «اژدها» هستند.
غار‌های سنگی ایجاد شده در معبد اژدها.
در طول تاریخ به این بنا صدمه‌های زیادی وارده شده، تا حدی که از دور به آن نگاه می‌کنید، چیزی نمی‌بینید مگر یک صخره و تکه‌هایی از سنگ که در دامنه آن ریخته‌اند،‌با وجود این هنوز هم به‌خاطر نقشه معماری‌اش و همین‌طور به‌خاطر نقش‌های تزیینی‌اش، یکی از ارزشمندترین بناهای سنگی ایران به‌ حساب می‌آید و به‌خاطر ردپای هنر چین در آن، منحصر به‌فرد و بی‌نظیر است.
آثار به جا مانده در معبد «اژدها»، این احتمال را قوت می‌بخشد که ایلخان مغول «ارغون» بیش از گرایش به دین اسلام، اقدام به ساخت این معبد کرده‌اند.
دو اژدهای عظیم که هر کدام در پیچ و خم‌های سحرآمیز خود اسراری را نهفته دارند .
معبد تاریخی داش کسن از سمت شمال به دشت سلطانیه و بنای تاریخی آرامگاه سلطان محمد خدابنده اشراف دارد. این معبد در کنار شهر قدیم سلطانیه با گنبد رفیع آن، آرامگاه چلبی اوغلو و آرامگاه ملاحسن کاشی، در مجموع محور فرهنگی تاریخی سلطانیه را تشکیل می‌دهند..
تکه سنگ‌های بجای مانده در اطراف معبد اژدها.
تکه سنگ های بجای مانده که در اطراف معبد به عنوان موزه قرار دارند..
در ضلع شرقی معبد موزه ای که در آن تکه سنگ هایی از این معبد که نقش و نگارهایی رو آنها کنده کاری شده قابل مشاهده است.