در آستانه سفر وزير امور خارجه ترکيه به دمشق، تانکهای ارتش سوريه وارد شهر بينيش در نزديکی مرز ترکيه شدند.
به گزارش رويترز، بامداد امروز، سهشنبه ۱۸ مرداد، ارتش سوريه به شهر بينيش در حومه ادلب و در نزديکی مرز ترکيه حمله کرد.
به گفته يکی از ساکنان بينيش «مردم شهر پس از دعاهای ماه رمضان تمام شب را جمع شده بودند.»
همچنين شهر حماه بار ديگر صحنه خشنترين برخوردهای نيروهای امنيتی با مخالفان از ۱۰ روز پيش تاکنون بود و طی آن پنج غيرنظامی کشته شدند.
به گفته اتحاديه هماهنگی انقلاب سوريه، پيکر پنج کشتهشده اين رويداد به بيمارستان جواش در شهر طبت الامام در شمال حماه منتقل شدهاند.
بنا به اين گزارش دو دختر ۱۰ و ۱۱ ساله در ميان کشتهشدگان هستند.
خبرگزاری رسمی سوريه (سنا) گفت: «حتی يک تانک هم به ديرالزور وارد نشده» و خبرهای منتشر شده در رابطه با حضور تانکها در اين شهر «تحريکات شبکههای تلويزيونی ماهوارهای» است
ستونی از تانکهای ارتش نيز به سوی ديرالزور، شهری که يکشنبه گذشته مورد هجوم قرار گرفته بود، پيشروی کرد.
به گفته يکی از شهروندان «نيروهای ارتش هماکنون در يک کيلومتری شهر هستند و منطقهبهمنطقه پيش میروند.»
ساکنان ديرالزور میگويند از روز يکشنبه تاکنون که ارتش به اين شهر حمله کرده است ۶۵ نفر کشته شدهاند.
از سوی ديگر حکومت سوريه اعلام کرد حملهای صورت نگرفته است. خبرگزاری رسمی سوريه (سنا) گفت: «حتی يک تانک هم به ديرالزور وارد نشده» و خبرهای منتشر شده در رابطه با حضور تانکها در اين شهر «تحريکات شبکههای تلويزيونی ماهوارهای» است.
حکومت سوريه خشونتها در اين کشور را به «گروههای تروريست مسلح» نسبت میدهد و میگويد از آغاز اعتراضات تاکنون بيش از ۵۰۰ سرباز و نيروی امنيتی کشته شدهاند.
به گزارش فعالان و نهادهای حقوق بشر، از آغاز اعتراضات تا کنون نزديک به ۱۶۵۰ نفر در سوريه کشته و ۱۲هزار نفر بازداشت شدهاند. هزاران نفر نيز از شهرهای خود آواره و به ترکيه پناه بردهاند.
با گذشت پنج ماه از آغاز اعتراضات مخالفان در سوريه، حکومت بشار اسد همچنان نسبت به هشدارهای جامعه جهانی مبنی بر پايان بخشيدن به خشونتهای حکومتی، بیاعتنا مانده است.
امروز، احمد داوداوغلو، وزير امور خارجه ترکيه به سوريه سفر خواهد کرد.
رجب طيب اردوغان، نخستوزير ترکيه اعلام کرد که ترکيه نمیتواند دست به سينه در برابر وضعيت سوريه ساکت بنشيند. ترکيه و سوريه ۸۵۰ کيلومتر مرز مشترک دارند.
روز يکشنبه بثينه شعبان، مشاور بشار اسد خطاب به آنکارا گفت که سوريه اجازه دخالت هيچ نيروی خارجی را در امور داخلی خود نمیدهد.
چند کشور عربی نيز به سکوت خود نسبت به وقايع اين کشور پايان دادند و حمله ارتش سوريه به شهر حماه و ديرالزور در روزهای گذشته را محکوم کردند.
اتحاديه عرب نيز برای نخستين بار سرکوب تظاهرات مسالمتآميز مردم در سوريه را محکوم ساخت و شورای همکاری خليج اعلام کرد که نشست فوقالعادهای در رابطه با وضعيت سوريه برگزار خواهد کرد.
از سوی ديگر مخالفان حکومت سوريه خبر دادند که علی حبيب وزير دفاع سابق اين کشور، ساعاتی پس از برکناری توسط بشار اسد کشته شد.
بشار اسد روز گذشته طی فرمانی علی حبيب را برکنار و ژنرال داوود راجحه را بهعنوان وزير دفاع انتخاب کرد.
تلويزيون دولتی سوريه گفته است علی حبيب وضعيت جسمانی مناسبی نداشت و به مرگ طبيعی درگذشت.
تظاهرات اعتراضی عليه دولت سوريه از مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شد.
نيروهای اپوزيسيون در سوريه خواهان «تغييرات دمکراتيک واقعی، تدوين قوانين مدرن برای آزادی انتخابات، احزاب سياسی، رسانهها و همچنين تدوين قانون اساسی جديد در اين کشور» هستند تا به حکومتی که از سال ۱۹۶۳ تاکنون توسط حزب بعث اين کشور اداره میشود، پايان دهند.