ارکستر ملی ایران نخستین اجرای خود در سال جدید را با برگزاری شب روحالله خالقی در تهران برگزار کرد. این کنسرت با عنوان «می ناب» به رهبری بردیـا کیـارس و آواز علیــرضا قربانی شامگاه روز ۱۴ مرداد در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
روحالله خالقی (وفات: ۱۳۴۴ ش.) از استادان، آهنگسازان و پژوهشگران حوزه موسیقی ایران بود. خالقی از شاگردان کلنل علینقیخان وزیری (وفات: ۱۳۵۸ ش.) و متعلق به جریان موسیقی مدرن ایران بود که آهنگسازی و تنظیم برای ارکسترهای سمفونیک را در ایران ترویج کرد. با آوردن نَــت موسیقی و آموزش روشهای نوشتار صدا به سبک غربی بر روی کاغذ، روح الله خالقی به تلفیـق موسیقی ایرانی و غربی پرداخت و آثار ماندگاری برای ارکستر سمفونیک با همراهی سازهای ایرانی نوشت.
آلبوم «میناب» از مجموعه آثار روح الله خالقی برای اولین بار پس از انقلاب به همت دخترش گلنوش خالقی و انتشارات سروش وابسته به صدا و سیما ضبط و منتشر شد.
اجرای این کنسرت، همراه با ارکستر موسیقی ملی ایران از این لحاظ دارای اهمیت است که تعداد قابل توجهی از نوازندگان این ارکستر اعضای مستعفی ارکستر سمفونیک تهران هستند که به دلیل نارضایتی از سیاستهای موجود در حوزه هنر موسیقی در ایران به حاشیه کشانده شدهاند.
عکسها: ابوالفضل ماهرخ
دستتان درد نکند، ولی ما هنوز از کنار واژه سنگین و پردست انداز «اختتامیه» رد نشده درگیر «جاودانه ترین» شدیم! جاودانه ، جاودانه است، جاودانه ترین دیگر چیست؟! مگر جاودان، کم وزیاد و بیشتر و کمتر دارد؟
اگر ساده تر بنویسید و سخن بگویید، هم خوب است و ازاین دسته گلها به آب نخواهید داد. شهروند درجه سه، تهران
کاربر مهمان / 06 August 2011