ژنرال عبدالفتاح يونس، رهبر نظاميان مخالف حکومت قذافی توسط يک گروه مسلح کشته شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای انتقالی ملی ليبی شب گذشته در يک نشست رسانه‌ای در بنغازی گفت اين گروه مسلح هنگامی که ژنرال يونس در راه رفتن به بنغازی، مرکز اصلی مخالفان حکومت بود وی را کشتند.

به گفته مصطفی عبدالجليل، عبدالفتاح يونس قرار بود در يک پايگاه نظامی در بنغازی بازجوئی شود.

رئيس شورای انتقالی ملی ليبی گفت: «با تأثر فراوان خبر مرگ عبدالفتاح يونس، فرمانده نظامی مخالفان و همچنين همکاران وی، سرهنگ محمد خميس و فرمانده ناصر مدهور را به اطلاع می‌رسانم.»

عبدالجليل با اعلام سه روز عزای عمومی افزود رهبر حمله‌کنندگان دستگير شده است.

مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای انتقالی ملی ليبی همه گروه‌های مسلح را به پيوستن به شورشيان دعوت نمود و تهديد کرد: «ما هيچ گروه شبه‌نظامی را در شهر خود تحمل نخواهيم کرد.»

ژنرال عبدالفتاح يونس پيش از اين وزير کشور معمر قذافی بود و مرد شماره دو حکومت به‌شمار می‌رفت. او از ماه فوريه گذشته از حکومت جدا شد و به مخالفان پيوست.

روز گذشته، پنج‌شنبه ششم مرداد (۲۸ ژوئيه) شايعه‌هايی مبنی بر دستگيری عبدالفتاح يونس منتشر گرديد اما مورد تأييد رسمی قرار نگرفت.

يک منبع خبری از شورشيان گفت يونس بامداد پنج‌شنبه از شهر برگا فراخوانده شد.

يک مسئول شورای انتقالی ملی ليبی نيز گفت او در بنغازی بود و از جبهه بازگشته بود تا نارضايتی خود را وضعيت کنونی جبهه بازگويد و مسئولان سعی داشتند تا او را متقاعد سازند که بازگردد.

رئيس شورای انتقالی ملی ليبی در اين‌باره گفت از همه تقاضا دارد که به شايعه‌های نيروهای طرفدار قذافی توجهی نکنند؛ آن‌ها تلاش کردند با اين شايعه‌ها در ميان نيروهای مخالفان حکومت تفرقه بيندازند.

خبرگزاری فرانسه وضعيت شب گذشته در بنغازی را «بهت‌آور» گزارش کرده است. کمی پس از نشست رسانه‌ای مصطفی عبدالجليل در يک هتل، مردان مسلحی تلاش کردند به هتل وارد شوند سپس روزنامه‌نگاران به مکان امنی منتقل شدند.

يک شاهد عينی گزارش داد اين مردان مسلح حتی به هتل وارد شدند اما در آن‌جا توسط نيروهای امنيتی آرام گرفته و هتل را ترک کردند.

اين گروه مسلح رئيس شورای انتقالی ملی ليبی را متهم ساختند که عبدالفتاح يونس را کشته است.

با اين حال مصطفی عبدالجليل غيرمستقيم نيروهای وفادار به معمر قذافی را عامل اين قتل دانسته بود.

عبدالجليل همه گروه‌های مسلح را به پيوستن به شورشيان دعوت نمود و تهديد کرد: «ما هيچ گروه شبه‌نظامی را در شهر خود تحمل نخواهيم کرد.»

حکومت سرهنگ معمر قذافی در ليبی از ۱۵ فوريه ۲۰۱۱ درگير شورش‌های مردمی است. با گذشت بيش از پنج ماه از آغاز شورش‌ها معمر قذافی حاضر نشده است که حکومت را ترک کند و نيروهای ناتو نيز همچنان به حملات هوايی خود به ليبی ادامه می‌دهند.