در استان مازندران کاشت برنج را در ماه اردیبهشت و اوایل خرداد انجام میدهند. کاشت برنج در مازندران به روش نشایی و توسط زنان انجام میگیرد. شالیکاران معمولا بذر سال گذشته را در خزانهها به صورت نشاء رشد میدهند. انتقال نشاء از خزانه به زمین اصلی را نشاءکاری میگویند. روش نشایی این امکان را به کارگران میدهد که با چشم خود علفهای هرز را از نشاء جدا کنند و برنج انتخاب شده را به آرامی و با ظرافت دست در زمین شالیزار بکارند. به دلیل ظرافتهای لازم، کاشت نشاءها در زمین اصلی شغلی است زنانه و عموما توسط کارگران شالیکار زن انجام میگیرد. کارگران زن برای نشاء روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان دستمزد میگیرند.
10 June 2011
نشاء کاری در استان گیلان و مازندران و زنجان صورت میگیرد و همانطور که در بالا اشاره شده زنان زحمتکش روستائی این کار سخت را انجام میدهند و اکثرا در سنین بالا دچار ناراحتی مفصلی در ناحیه کمر هستند.
متاسفانه وزیران بی لیاقت کشاورزی و نیز دولتمردان به جای دادن یارانه(سوبسید)به کشاورزان جهت افزایش تولید،به اقوام تجار خود اجازه وارد کدن برنج و دیگر محصولات کشاورزی و باغی را میدهند و گمان میکنند که بدینوسیله می توانند با افزایش قیمت محصولات مقابله کنند.این مسئولین کج فهم نمیدانند که چه ضربه ای به کشاورزی و باغداری کشور زده و میزنند.
سال گذشته برنج کیلوئی ٢٠٠٠ الی ٢٣٠٠ تومان بود.اگر یک کشاورز معمولی ٧٠٠ کیلو برنج حاصل نماید،مبلغی معادل ١٤٠٠٠٠٠ الی١٦١٠٠٠ تومان نصیبش میشود.حال انرا تقسیم بر ١٢ ماه میکنیم ١١٦ هزار الی ١٣٤هزار تومان درامد ماهیانه بدون مخارج سم و کود میباشد.
ایا مسئولین سواد ریاضی ندارند که بفهمند این مبلغ ناچیز برای یک خانواده کشاورز با حد اکثر ٢ فرزند،کفاف نمیکند؟
درمورد افراد میانسال و مسن حتی این معادله به نصف تقلیل می یابد.چون انان شخصا قادر به انجام کارهای یدی سخت کشاورزی نبوده و اجبارا مزرعه خود را به جوانان به صورت نصفه کاری اجاره می دهند.یعنی محصول نصف میشود.ضمنا از چند سال پیش به علت گرانی کود و سموم، کشاورزان جوان دیگر با شرایط قبلی که مخارج جانبی به عهده موجر(نصقه کار) بود، مزرعه کسی را اباد نمیکنند و صاحب مزرعه مجبور به پرداخت مخارج هم شده است و در برخی مناطق که کم اب است و یا زمین برای کاشت برنج کاملا مناسب نیست،کشاورزان مجبور به خشک کردن زمین شده اند.
اکنون باید از اقای خامنه ای،اقای احمدینژاد،وزیر بی لیاقت کشاورزی و دیگر وزاء بی لیاقت تر پرسید که یک کشور اسلامی بدون کشاورز و باغدار چه مفهومی دارد؟
در رابطه با صنعت هم وضع اگر بدتر از این نباشد،مطمعنا بهتر هم نیست.البته صنعت نظامی ما کاملا با پول نفت و گاز و خون جگر مردم رشد قابل ملاحظه ای کرده است و قابل تقدیر میباشد،حتی اگر صرفا به خاطر حفظ نظام باشد.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 10 June 2011