گروه‌های ضدمسلمان در آمریکا از سال گذشته تقریبا سه برابر شده‌اند. مرکز حقوقی فقر جنوبی می‌گوید که گروه‌های نژادپرست و راست افراطی به دنبال سخنرانی‌های آتشین دونالد ترامپ و کارکنانش که افکار ضدمسلمان دارند، افزایش یافته‌اند.

تجمع یک گروه نئونازی علیه مهاجران غیرقانونی در آمریکا

تعداد گروه‌های افراطی ضدمسلمان از ۳۴ گروه به ۱۰۰ گروه رسیده است.این آمار بر اساس گزارش تازه‌ای است که مرکز حقوقی فقر جنوبی منتشر کرده. ماین مرکز، یک گروه چپ‌گرای غیر انتفاعی است که دامنه فعالیت گروه‌های افراطی را بررسی می‌کند.

این مرکز از سخنان دونالد ترامپ درباره حمله تروریستی به کلوپ شبانه‌ای در اورلاندو در ماه ژوئن گذشته به عنوان یکی از عوامل نفرت از مسلمانان یاد کرده است.

مارک پوتوک، سرپرست نویسندگان این گزارش نوشته: «برخی کارکنان کاخ سفید مانند استیو بنون، استیون میلر و کلیان کنوی، ایدئولوگ‌های ضد مسلمان هستند.»

پوتوک همچنین نوشته: «به نظر نمی‌رسد که خروج مایکل فلین باعث کاهش جدی حملات به مسلمانان آمریکایی شود.»

فلین، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که روز دوشنبه استعفا داد، چندین بار سخنانی ضدمسلمان به زبان آورده؛ از جمله توییتی که در آن نوشته بود: «ترس از مسلمانان منطقی است.»

این گزارش می‌گوید که اکنون ۹۰۰ گروه نفرت در سراسر آمریکا فعال اند: از شعبه‌های کوکلوس کلان گرفته تا گروه‌‌های نئونازی و سازمان‌های نژادپرست خواهان جداسازی سیاهان. این تعداد نسبت به سال ۲۰۱۵، سه درصد افزایش داشته اما بیشترین تعداد گروه‌هایی از این دست در سال ۲۰۱۱ ثبت شده که آن زمان ۱۰۱۸ گروه بوده است.

سخنان نفرت‌پراکن ترامپ بسیاری از گروه‌های نژادپرست و راست افراطی را تحریک کرده است. همزمان، کارزار انتخاباتی ترامپ از تجمعات مستقل تندروها هم کاسته و آنها خود را در کارزار ترامپ تعریف کرده‌اند. تعداد برنامه‌هایی که به طور مستقل از سوی اشخاص برگزار شده در سال ۲۰۱۶ کاهش داشته است.

کاخ سفید در پاسخ به این گزارش اظهارنظر نکرده است اما ترامپ در ماه نوامبر به نیویوک تایمز گفته بود: «اگر این گروه‌ها تقویت شده‌اند، من می‌خواهم ببینم چرا این اتفاق افتاده است.»

ترامپ اخیراً در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تهدیدهای ضدسامی به خبرنگاران گفته: «ما بر اساس قدرت‌مان، هرکاری برای توقف نژادپرستی و تمام آن چیزهای دیگری در که در جریان است انجام می‌دهیم.»

ترامپ گفته یکی از دلایلی که او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شده، این بوده که به گمان او جامعه بسیار چندپاره شده و او امیدوار است که بتواند کاری برای از میان برداشتن این گسیختگی اجتماعی انجام دهد.

تحلیل‌گران دریافته‌اند که رشد گروه‌های افراطی با افزایش تعداد گروه‌های اینترنتی ناشناس همراه بوده است. یک سایت نئونازی به نام دیلی استورمر که گرداننده آن توفان‌هایی برای آزار اینترنتی مخالفان سیاسی راه می‌اندازد، چنان میزان ترافیکی خود را بالا برده که به محبوب‌ترین سایت راست افراطی در اینترنت تبدیل شده است.

همچنین بر اساس این گزارش، افزایش اندکی هم در تعداد گروه‌های حامی جداکردن سیاهان دیده می‌شود. در سال ۲۰۱۵ این گروه‌ها از ۱۱۳ گروه به ۱۸۰ گروه رسیده بودند. کشته شدن پنج پلیس در دالاس توسط فردی که صفحات این گروه ها را لایک کرده بود، توجه را به این گروه‌ها جلب کرد. این گروه‌ها خواهان جداسازی سیاهان، یهودیان و افراد ال جی بی تی هستند.

پاییز گذشته مرکز حقوقی فقر جنوبی، به خاطر قرار دادن نام آیان هیرسی علی و ماجد نواز در لیست افراد تندروی ضدمسلمان مورد انتقادات جدی قرار گرفت.

پوتوک از این طبقه بندی دفاع کرد اما گفت که این دو نفر از متعادل‌ترین افراد این لیست هستند.

او گفت که هیچ کدام این دو نفر گروه‌هایی را که در فهرست سال ۲۰۱۶ این مرکز آمده هدایت نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: