منابع نظامی سوریه میگویند ارتش این کشور عملیات بزرگ خود در شمال استان حمص را آغاز کرده است.
بهگزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، این منابع نظامی گفتهاند عملیات نظامی ارتش سوریه در ساعت پنج و ۳۰ دقیقه بامداد روز پنجشنبه پنجشنبه ۱۵ اکتبر / ۲۳ مهرماه بهوقت محلی آغاز شده و در ابتدا روستای حلدیه و شهرک همسایه آن توسط ارتش تصرف شدهاند.
بهگفته این منابع در حال حاضر، وضعیت جبهه آرام است.
عملیات روز پنجشنبه در حمص سومین حمله بزرگ ارتش سوریه از آغاز ماه اکتبر است.
نخستین حمله در روز پنجشنبه ۸ اکتبر / ۱۶ مهرماه در استان حما، همسایه حمص آغاز شد و در آن، بهگزارش اسپوتنیک، ارتش بشار اسد ۱۰ شهرک را از دست «گروههای تروریستی» خارج کرد و به سمت شمال استان ادلب پیشروی کرد.
دومین حمله روز چهارشنبه ۱۴ اکتبر / ۲۲ مهرماه در منطقه جوبر، واقع در حومه شرقی دمشق آغاز شد. آزادسازی جوبر میتواند دمشق را از شلیک خمپارهها و نارنجکها حفاظت کند.
حملات ارتش سوریه در پی آغاز عملیات هوایی روسیه در خاک این کشور شدت گرفته است.
روسیه از روز ۳۰ سپتامبر / ۸ مهرماه حملات نظامی خود در سوریه را آغاز کرد.
منابع غربی میگویند جمهوری اسلامی ایران نیز در روزهای اخیر نیروهای نظامی به سوریه فرستاده است.
مقامات آمریکایی گفتهاند صدها نیروی نظامی ایرانی برای همراهی با ارتش بشار اسد در مقابل نیروهای مخالف در جنگ داخلی سوریه، وارد خاک این کشور شدهاند.
بیشتر بخوانید: مقامات آمریکایی: ایران صدها نیروی سپاهی تازهنفس به سوریه فرستاده
سرکوب در داخل و صدور تنش به منطقه سیاست حکومت اسلامی ایران برای ادامه بقا چون هیچ برنامه ای ندارد:
ابوالفضل اسلامی دیپلمات پیشین و مستعفی ایران در ژاپن میگوید: «من چهار سال در بانکوک بودم، شاهد بودم که مدام هر هفته مجوز پرواز برای سپاه پاسداران میگرفتیم تا این پرواز در بانکوک بنشیند، آنجا سوخت گیری کند و بعد به پیونگیانگ برود تا از آنجا مهمات، اسلحه و موشک برای حزبالله لبنان ببرد.»
او افزود که اروپاییها این را میدیدند اما تنها یکی از این هواپیماها با چندین هزار تن متوقف شد و پروندهاش در اختیار شورای امنیت قرار گرفت.
غربیها از این مساله و این روند آگاه هستند «و شاید جمهوری اسلامی چون میداند که آنها نقشش را در سوریه میدانند و اصلا خود هم میخواهد آنها بدانند تا بگوید که اگر به من فشار بیاورید، من آنجا، در لبنان به شما ضربه میزنم. در جنگ ۳۳ روزه هم اینها نشان دادند که “ما هستیم ” و پس از اینکه لبنان تخریب شد، میلیاردها دلار برای بازسازی هزینه کردند، حتی خسارت خانهها و کشاورزان را زمینهایشان تخریب شده بود، دادند.
این دیپلمات ایرانی سابق درباره عدم مطابقت اهداف ایران و روسیه از یک سو و آمریکا و متحدانش از سوی دیگر در سوریه، میگوید: «جمهوری اسلامی از وجود داعش نهایت استفاده را کرده است. وجود داعش باعث شد که جمهوری اسلامی وجودش را در عراق و سوریه توجیه کند.
مطمئنا وجود داعش برای جمهوری اسلامی مفید است و من میخواهم بگویم که بخشی از تسلیحاتی که برای داعش ارسال میشود و بخشی از حمایتها، باز از طریق جمهوری اسلامی است.»
او ادامه میدهد: «من خودم شاهد بودم که به ما میگفتند برای ما فرقی نمیکند کمونیست، شیعه، سنی. هرکسی که جهت ایجاد بحران برای حفظ و بقای نظام موثر باشد، باید به او کمک کرد. بودجههای سری سفارتخانهها برای کسانی بود که اصلا مسلمان نبودند، کسانی که اصلا شیعه نبودند. اما اینها برایشان اصلا فرقی نمیکند. من معتقدم جمهوری اسلامی از وجود داعش به نفع خود بهرهبرداری میکند.»
او با اشاره به سخنان زلمای خلیل زاد نمانیده پیشین آمریکا در امور افغانستان که گفته بود ایران در آن واحد هم به دولت مرکزی افغانستان و هم به طالبان کمک میکند، گفت: «واقعا همینطور است، منوچهر متکی هنگامی که به وزارت امور خارجه رسید، گفت اگر عراق و افغانستان آرامش پیدا کنند، اهداف بعدی ما هستیم.
باید با هر وسیلهای که شده نگذاریم آمریکا در عراق و افغانستان موفق شود. و دیدیم که اینها با تشکیل سپاه بدر، سپاه قدس و میلیاردها دلار هزینه، عراق را به این روز انداختند.
افغانستان را هم اگر بتوانند، مجددا به جنگ میکشانند
Farid / 16 October 2015
من ظهور و برآمدن داعش رو ناشی از ارزیابی اشتباه آمریکا در اثر پذیرفتن از متحدان منطقهایش مثل عربستان و اسراییل و در کنار اونها ترکیه و قطر میدونم … اشتباه بزرگتر آنریکا این بود که تذبذب و تردید بر تمام ارکان سیاست خاورمیانهایش حاکمه …در عین حالی که دم از سرکوب تندروها و تروریستها میزنه ، در عمل کمک آشکار متحدینش رو به داعش و سایر تروریستها نادیده میگیره ، این که سهله ، بعضی جاها خودشون هم به تروریستها کمکرسانی میکنند …
و در آخر رژیم توتالیتر ایران از اشتباهات مکرر آمریکا و همراهانش در مورد داعش و تردید و تشتتی که بر آراء و اعمالشون در مقابله با تروریسم حاکم بود نهایت استفاده رو برد . نمیتونیم ایران رو برای اینکه در این هماوردی از نقاط ضعف حریفش به خوبی آگاه بوده و استفاده برده شماتت کنیم …
عقلانیت عنصر جادویی و ثمربخشیه که اگر از تصمیم گیری های سیاسی دور بشه نتایج فاجعهباری رو رقم خواهد زد .
پدیدآورندگان داعش گویا اصلا به این موضوع فکر نکرده بودند که اگر داعش و القاعده و دیگر گروهکهای معارض در عراق و سوریه به اهداف تعیین شده دست نیافتند و اگر ایران با توجه به نفوذی که در این دوکشور داره از تحقق اهداف ترسیم شده توسط تروریستها در این کشورها جلوگیری کرد ، چه باید کرد !؟
اینه که الان داعش و النصرة به پلهای پیروزی و نفوذ ایران در خاورمیانه تبدیل شدند …و بزرگترین بازندهی این میدان ترکیه و عربستان و آمریکا خواهند بود …
افشین / 17 October 2015