پروژههای عمرانی مناطق آزاد جنوب از جمله منطقه آزاد اروند، برخی زمینهای روستاییان عرب را هم مشمول طرحهای توسعه کرده است. وب سایت «جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز» که به پوشش تبعیضهای سیستماتیک دولت مرکزی نسبت به شهروندان عرب میپردازد، ویدئویی منتشر کرده که در آن دو زن روستانشین عرب مقابل بولدوزرهای مینشینند تا مانع تخریب خانههاشان شوند.
این وب سایت نوشته است که این بولدوزرها متعلق به همین پروژههای عمرانیاند و قصد داشتهاند که منازل روستانشینهای عرب را تخریب کنند. در این ویدئو، دو زن عرب در قسمت بیل مکانیکی بولدوزر مینشینند تا مانع حرکت این دستگاه شوند. یکی از این زنان به فارسی و با لهجه عربی به دوربین میگوید: «پنج تا بچه دارم، کجا برم؟»
البته هرگونه اجحاف به مردم از قوم و گروه زبانی و مذهبی و فرهنگی.. محکوم است.
ولی از خود پرسیدید چرا برخی این تئوری میگویند که حکومت مرکزی میخواهد بعضی بافت مناطق عرب زبان را تغییر دهد؟
براستی چرا بایست این تئوری طرح شود مرکز میخواهد بافت بعضی مناطق عرب نشین را تغییر دهد؟
یک بار گروههای سیاسی و بعضا تجزیه طلب عرب خوزشتان و مناطق جنوب ایران و در سواحل خلیج فارس از خودشان پرسیدن چرا این تئوری یا فرضیه طرح شده؟
حتی یک بار کسی گفته چرا فرضا ادعا میشود دولت بخواهد تغییراتی در بافت جمعیتی انجام دهد؟
ما میگویم فرض درست است این اتهام ولی چرا؟
حتی یک بار فکر کنید تهدیدات تجزیه طلبانه علیه استراتژیک ترین منطقه ایران و منبع اصلی درآمد ملی ایرانیان چقدر ممکنست به زیان خود مردم عرب زبان تمام شود.
اگر سالها تهدید به تجزیه این استان استراتژیک چه از سوی تجزیه طلبان عرب و چه از سوی دولتهای عربی منطقه از جمله رژیم صدام نبود این قدر حساسیت به حضور عرب زبانها در خوزستان نمیشد.
وقتی ما نقشه های همین گروههای موسوم به الاحوازرا می بینم که تقریبا همه سواحل ایران در خلیج فارس و مناطق نفت خیز را مدعی کشور مستقل عربستان یا الاحواز هستند و میخواهند جدا کنند از کشور ایران، خود اینها بودند چکار میکردند. ما نمونه بارزشش را داریم که نیروهای ناسیونالیستی عرب یا پان عرب در عراق زمان صدام چه کردند با مناطق نفت خیز کردستان عراق.
در واقع اگر این همه بر جدایی طلبی و زیاده خواهی ارضی از سوی نیروهای تجزیه طلب عرب و غیره نبود حساسیت بالا نمیرفت.
الان چه بسا همه پرسی شود و مثلا از اکثریت مردم ایران پرسیده شود آیا موافقید کل خوزستان از جمعیت عربها گرفت و یا آنها تبدیل به اقلیت بی اهمیت کرد؟
من احتمال میدهد اکثر مردم رای مثبت بدهند چون حقیقتا اکثریت قاطع مردم ایران نگران جدایی این منطقه شده اند.
تقصیر بخشی از این تئوری و نگرانیها متوجه خود همین نیروهای جدایی طلب قومیت گرا است.
rad / 25 September 2014
اولا زن عرب نه بلکه عرب زبان (چون همه در این کشور ایرانی هستن ) دوما از این جنبش!!! انگلیسی که توسط فرد انگلیسی شناخته شده ای هدایت می شود هم بهتر هست به عنوان منبع استفاده نکنید چون تکلیفش روشن هست که چه قصدی دارد البته خوب باید دید تکلیف این خانم چه شده است و ایا کمکی بهش شده است یا نه در ضمن من هم بسیجی نیستم از این انگ های نخ نما شده به من نزنید
مصطفی / 25 September 2014
خدمت شما عرض کنم با توجه به سوابق اینجانب در پروژه های عمرانی خوزستان چنین مساله بدون دلیل اتفاق نمی افتد،به هیچ عنوان دولت نمی تواند در زمین کسی پروژه ای را اجرا نماید چرا که این مساله در صورت باز شدن روند قضایی دولت را دچار مشکل می نماید اما یک نکته وجود دارد،در خوزستان این مساله باب شده است تا در یک قسمت دولت مشغول انجام پروژه ای می شود از ساکنان محلی برای سهم خواهی به عنوان معارض در محل پروژه مزاحمت هایی ایجاد می شود،اگر دارای سند و مدرک باشند به درخواست آنها رسیدگی می شود اگر نه دادگاه حکم اجرای پروژه را صادر می نماید،ضمن آنکه به گونه ای این فیلم نشان می دهد که دولت به صورت سیستماتیک ضد عرب است در حالی که درصد بالایی از کارگزاران دولتی،مجریان طرح و مدیران دولتی و همچنین قوه قضایی در استان از عرب ها هستند حتی فراتر از نسبت جمعتی آنها به کل استان
ایوب / 14 November 2014