آیت‌الله خامنه‌ای، سال ۱۳۹۲ را سال حماسه سیاسی و اقتصادی نام‌گذاری کرده است و در این حماسه، تبلیغات برای انتخابات ۱۳۹۲ نشان از صرفه‌جویی سیاسی و اقتصادی دارد. مسئله تنها تجلیل مکرر مقامات جمهوری اسلامی از جمله آیت‌الله جنتی از ساده زیستی نیست، این بار نامزدها با کمبود کاغذ روبه‌رو هستند.

Iranelection139218

پوسترهای تبلیغاتی در سطح شهرهای ایران، در این دوره کمتر از دوره‌های قبل دیده می‌شوند. خود تبلیغات انتخاباتی نیز عامل افزایش قیمت کاغذست. احمدرضا اعتماد مظاهری مدیرعامل شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تهران اعلام کرده که قیمت برخی از انواع کاغذ گلاسه که قبل از فروردین ۱۳۹۲، کیلویی ۴۵۰۰ تومان بود، اکنون به قیمت ۹۰۰۰ تومان نزدیک شده است.

نزدیک به ۹۰ درصد کاغذ مورد نیاز ایران از خارج از کشور وارد می‌شود، بحران اقتصادی، افزایش نرخ ارز نسبت به ریال، در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲، کاغذ را تبدیل به کالایی تجملی کرده است. از این رو، بسیاری از نامزدها پوسترهای تبلیغاتی خود را به جای خیابان‌ها، در کوچه پس کوچه‌های شبکه‌های اجتماعی در اینترنت نسب می‌کنند.

اینستگرام شبکه اجتماعی است که مخصوص به اشتراک گذاری عکس است. این سرویس که همراه با رایج شدن تلفن‌های هوشمند محبوب شد، به کاربران اجازه می‌دهد که در لحظه عکسی را که با تلفن همراه خود گرفته‌اند، در فضای آنلاین منتشر کنند. عکس‌ها معمولاً همراه با مختصات جغرافیایی محل عکس‌برداری منتشر می‌شوند.

نامزدهای مسند ریاست جمهوری سعی کرده‌اند که در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستگرام، حداقل یک پوستر باب دل تمام رای‌دهندگان وجود داشته باشد. لیتوگرافی‌ها، عکس و پوستر در مورد زنان، دانشجوها، کشاورزان، مسئله بهداشت، قومیت‌ها، گرانی، بحران اقتصادی و بیکاری، فراوان است. در این میان، عکس‌های سابقه اجرایی هر یک از نامزدها در جمهوری اسلامی و نشان دادن ولایت مدار بودن و ارادت به آیت‌الله خامنه‌ای داشتن نیز معمول است.

گزارش تصویری زیر منتخبی از عکس‌هایی است که محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، غلام‌علی حداد عادل، محسن رضایی و حسن روحانی و حامیان آنها در اینستگرام خود منتشر کرده‌اند. در این میان علی‌اکبر ولایتی و سید محمد غرضی، از این سرویس استفاده نکرده‌اند.